dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie Woudrichem kiest voor jong talent

1 november 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op donderdag 1 november heeft de ledenvergadering van de ChristenUnie in ’t Verlaat te Almkerk de kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014, unaniem vastgesteld. Huidige raadslid Izak Koedoot uit Andel  is tot lijsttrekker verkozen. Met een keuze van Anne Duizer uit Giessen op plaats twee en Marjan van der Meij-Schouten uit Woudrichem op drie kiest de ChristenUnie voor een mix van ervaring en jong talent. De belangrijkste wijzigingen zijn dan ook te vinden op de eerste vijf plaatsen van de kieslijst.

Anne Duizer is al een geruime periode actief in de schaduwfractie, waar men dankbaar van zijn kennis op het gebied van ruimtelijke ordening gebruik maakte. In het dagelijks leven heeft Anne een architectenbureau in Gorinchem en bestuurslid van het FOWW, een fonds dat zich bezighoud met ruimtelijke en sociale ontwikkelingen.
Marjan van der Meij-Schouten is nieuw in de politiek. Marjan heeft veel kennis op het gebied van schuldhulpverlening, PGB, WMO en AWBZ en geeft in het dagelijks werk voorlichting aan gemeenten, zorgkantoren en belangenverenigingen.

Belang
De ChristenUnie vindt kennis en ervaring  op de gebieden sociale voorzieningen en zorg, ruimtelijke ordening en wonen, economie en bedrijven zeker in de komende vier jaar van groot belang.  Er zal in de raadsperiode 2014-2018 veel op de gemeente Woudrichem afkomen en dat vraagt om specialistisch inhoudelijk kennis van raadsleden. We zijn dan ook bewust op zoek gegaan naar mensen die vanuit hun vakgebied een bijdrage kunnen en willen leveren.

Daar komt bij dat door deze keuze er een verjonging binnen de ChristenUnie plaatsvindt,  waarmee we investeren in de toekomst,  aldus Hendrik Both de nieuwe voorzitter van de kiesvereniging die het stokje heeft overgenomen van Tony Burghout. Zo zal huidig fractievoorzitter Gerrit Noeverman de vierde plaats innemen op de kieslijst en heeft raadslid Folkert van Kalkeren aangegeven na ruim twaalf jaar niet meer beschikbaar te zijn. De kieslijst telt zeventien bekende, maar ook nieuwe namen van  onder andere Hendrik Both en Jan Muys uit Almkerk, Sija van Noorloos -Schep en Arie de Fijter uit Andel, Gert Jan Nederveen uit Woudrichem en oud- raadslid Cees Nultenboek uit Uitwijk.

Lees meer over:

Christenunie talent kielsijst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.