dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Woerkumer Weelde gaat bollen planten en heeft handjes nodig

10 oktober 2013 (door WoudrichemNet)


WOUDRICHEM - Morgen moet het gaan gebeuren. als het aan Woerkumer Weelde ligt tenminste. Zaterdag is de dag dat er 5.000 bollen de grond in 'moeten.' En daar zijn helpende handen voor nodig...Narcissen, daslook, krokus, voorjaarshelmbloem en Spaanse hyacint liggen klaar om gepoot te worden. In het voorjaar zal de wal daardoor veel kleurrijker zijn.

De wallen van de vesting Woudrichem zijn een sieraad voor veel meer mensen dan alleen de Woerkumers. Een groepje bewoners heeft bedacht dat het nog mooier kan worden. In een bijeenkomst van MAAS! in de Teerkamer is een plan gepresenteerd om de wallen extra te verfraaien met bloeiende planten en fruitbomen. Vogels, vlinders, vleermuizen en bijen horen er ook bij. De groep bewoners werkt onder de titel ‘Woerkumer Weelde’.

Op Facebook valt  nog de extra oproep te lezen: 'Neem morgen een spade mee en kom meehelpen om onze vesting in de toekomst een stuk aantrekkelijker te maken voor bijen, hommels en andere insecten. Zo kunnen we een kleine bijdrage leveren aan het oplossen van een groot probleem. Als je 15 minuten tijd hebt, bekijk dan dit filmpje en begrijp de hele bijensterfteproblematiek en de bijbehorende oplossingen.'

Lees ook het artikel op Woudrichem.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.