donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Gemeente: 'Wegwerkzaamheden beter afstemmen'

28 september 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem antwoordde 18 september op de schriftelijke vragen die door de VVD-fractie werden gesteld over de vele en onduidelijke verkeersomleidingen in de gemeente. Dit deed de VVD naar aanleiding van de vele gelijktijdige wegwerkzaamheden.

In hun reactie beaamt het college dat er inderdaad veel wegwerkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd worden, maar dat mede door invloeden van buitenaf, met name de aanleg van de rotonde Veldweg/Almkerkseweg later plaats heeft gevonden dan oorspronkelijk gepland. Zo zou bijvoorbeeld de zetting van de ondergrond er de oorzaak van zijn geweest dat deze werkzaamheden pas veel later konden starten. Omdat alle overige projecten ten tijde van die vertraging al waren aanbesteed, was gelijktijdige uitvoering onvermijdelijk. Ondanks dat het college stelt dat alle werkzaamheden uitgebreid zijn gecommuniceerd naar de burgers, beseffen zij dat deze tot overlast hebben geleid. Maar, schrijft het college, overlast is vaak inherent aan het werken aan de weg.

Plannen
Ten aanzien van de gelijktijdige omleidingroutes en de soms onduidelijke bewegwijzering hiervan, beseft het college dat het voor kan komen dat dit verwarrend werkt. Ondanks dat men stelt dat de plannen voor de omleidingroutes goed zijn opgesteld, beseft het college ook dat de vele wegafsluitingen soms hebben geleid tot frustraties bij de lokale bevolking. Het college zegt toe om bij toekomstige gecombineerde afsluitingen extra goed te letten op duidelijkheid en leesbaarheid voor de weggebruiker.

Op de vraag van de VVD-fractie of in de toekomst de wegwerkzaamheden beter op elkaar afgestemd kunnen worden, antwoordt het college dat zij voor deze werkzaamheden afhankelijk zijn van de beperkte periode in een jaar dat asfaltwerkzaamheden mogelijk zijn. Omdat de winterperiode hiervoor onbruikbaar is, concentreren al deze werkzaamheden zich in de periode van een paar maanden voor en na de bouwvak. Voor kleine opdrachtgevers als de gemeente Woudrichem is het gezien de volle agenda van de wegenbouwers vaak moeilijk om zelf de agenda te bepalen.

Afgestemd
Men besluit de beantwoording met de stelling dat het college het met de VVD-fractie eens is dat toekomstige wegwerkzaamheden qua tijdsplanning goed op elkaar afgestemd moeten zijn, met als uitgangspunt dat verkeersoverlast en onduidelijkheid voor de weggebruiker zoveel mogelijk beperkt moeten worden. Bovendien zal het college in de toekomst beter letten op de duidelijkheid van omleidingen. (VVD Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.