Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Soest treurde om vertrek Noordergraaf'
06sep 2013

Soest treurde om vertrek Noordergraaf

WOUDRICHEM / SOEST - Vele duizenden Soesters hebben het vertrek van burgemeester Arie Noordergraaf zeer betreurd nadat deze door de lokale politiek geen tweede kans kreeg en als gevolg daarvan geen tweede termijn kon aanblijven. Dit blijkt uit een ingezonden mededeling van Bert Smit, woonachtig in Soest. De redactie plaatst dit bericht integraal.

Graag wil ik u laten weten dat vele duizenden Soesters het vertrek van Burgemeester Arie Noordergraaf zeer hebben betreurd. Zelf ken ik Noordergraaf vanuit mijn rol als voorzitter van het Cultuurplatform van dichtbij. Een echt mensenmens met een groot bindend vermogen naar de bevolking. Een Burgemeester die zich liet zien en gezien was. Een man met visie, waardoor veel moeilijke dossiers samen met de politiek tot een goed resultaat zijn gebracht. Noordergraaf stond pal voor Soest, maar ook voor zijn innerlijke opvatting, die onze gemeente nooit echt in de weg heeft gezeten! De Soester politiek, vaak over elkaar heen tuimelend, heeft Noordergraaf helaas geen tweede kans gegeven. Graag wens ik alle mensen in het mooie Woudrichem het allerbeste met de nieuwe (interim) Burgervader.

Bert Smit

Naar huis
In mei 2012 stuurde een meerderheid van de gemeenteraad van Soest Noordergraaf naar huis omdat de raadsleden hem te arrogant vonden en hij geen 'bindend vermogen' zou hebben. Een groep inwoners van Soest probeerde toen nog om Noordergraaf voor de gemeente te behouden, maar die actie had inderdaad geen effect.

Met ingang van 9 september 2013 heeft commissaris van de Koning, prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, Arie Noordergraaf (SGP)  benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Woudrichem. Noordergraaf woont op dit moment nog steeds in Soesterberg.

Zie ook:
Arie Noordergraaf waarnemend burgemeester Woudrichem (di, 3 sep 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!