Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Arie Noordergraaf waarnemend burgemeester Woudrichem'
03sep 2013

Arie Noordergraaf waarnemend burgemeester Woudrichem

WOUDRICHEM - Met ingang van 9 september 2013 heeft commissaris van de Koning, prof. dr. W.B.H.J. van de Donk, Arie Noordergraaf (SGP)  benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Woudrichem. Noordergraaf woont in Soesterberg.

Aan Frank Petter, de inmiddels vertrokken burgemeester van Woudrichem, werd met ingang van 1 september 2013, eervol ontslag verleend vanwege zijn benoeming tot burgemeester in de gemeente Bergen op Zoom.
De waarneming geldt voor de duur van de periode die nodig is voor de gemeente Woudrichem om tot een besluit te komen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.
 
Loopbaan
Noordergraaf startte zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid van Barendrecht (1982-1995) waarna hij van diezelfde gemeente wethouder werd (1990-1994). Daarna maakte hij de overstap naar het burgemeestersambt in respectievelijk Hardinxveld-Giessendam (1995-2006) en de gemeente Soest (2006-2012). Noordergraaf is de vader van het huidige Werkendamse SGP-raadslid Peter Noordergraaf.

Sinterklaas
Noordergraaf wordt door velen geroemd om zijn kundigheid, gedrevenheid en ervaring. Hij zou ook boven iedere partijpolitiek staan. De streng christelijke burgervader zorgde niettemin eerder al eens voor opschudding toen hij als burgemeester van Hardinxveld-Giessendam Sinterklaas weigerde te ontvangen vanwege zijn geloof. Verder wordt hij door de Gooi- en Eemlander in een artikel van 26-2-2013 de 'declaratietopper' van Soest genoemd.
In mei 2012 stuurde een meerderheid van de gemeenteraad van Soest Noordergraaf naar huis omdat de raadsleden hem te arrogant vonden en hij geen 'bindend vermogen' zou hebben. Een groep inwoners van Soest probeerde toen nog om Noordergraaf voor de gemeente te behouden, maar die actie had geen effect. Het afgelopen jaar gaf hij Duits aan twee scholengemeenschappen.

(Foto Vandaag.nl)Deel dit bericht met je vrienden!