vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Rode ponen in een historische haven

6 juli 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De PvdA Werkendam bracht onlangs een bezoek aan de Historische Haven in Woudrichem. Voormalig burgemeester Joop Worrell en Jos Bakker, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Stichting hadden met veel mooie beelden een prachtige lezing georganiseerd over manier waarop dit huzarenstukje destijds werd opgevoerd. 

De les was eigenlijk dat als je allemaal iets wilt, en je hebt lef, dan kan het bijna onmogelijke worden gerealiseerd. Het resultaat is een mooie haven met prachtige oude schepen: een grotere tegenstelling met de moderne binnenvaartvloot in Werkendam is nauwelijks denkbaar. 
 
Tijdens het verhaal van Jos Bakker werd er gegeten. Good Old Johan Combee en zijn vrouw Geer hadden voor de gelegenheid heerlijk rode ponen gebakken. Beiden zijn ooit kampioen geworden in dit onderdeel van het vis bakken en dat was te merken. De gasten verdrongen zich rond de schalen die waren uitgestald op de tafel en alle ponen waren binnen de kortste keren naar binnen gewerkt. Voorzitter Evert Begeman noteert in de jongste partijnieuwsbrief: 'Hierbij wil ik hen beiden, samen met Joop, bedanken voor hun bijdrage aan een super geslaagd bezoek aan Woudriche.' Dat bezoek werd overigens afgesloten met een bezoekje aan het leukste dorpshuis in Nederland, de Veste, waar het bezoek een laatste discussie hield over provinciale zaken, maar waar ook de (vastgelopen) samenwerking tussen de drie gemeenten aan de orde kwam. 

Lees meer over:

bezoek pvda rode poonen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.