zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Mazelen in het Land van Heusden en Altena

21 juni 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vorige week is bij een aantal kinderen in het Land van Heusden en Altena mazelen vastgesteld. Deze kinderen zijn niet gevaccineerd vanwege de geloofsovertuiging van hun ouders. De ouders/verzorgers van de betrokken kinderen, de huisartsen, kinderartsen en consultatiebureaus in het gebied zijn geïnformeerd. Verdere verspreiding van de ziekte in de regio is niet uitgesloten.

De GGD adviseert om kinderen  in het Land van Heusden en Altena die  niet deelgenomen hebben aan het Rijksvaccinatieprogramma alsnog te laten vaccineren.

  1. Is uw kind jonger dan vier jaar en  niet gevaccineerd? Dan kunt u een afspraak maken bij uw consultatiebureau.
  2. Is uw kind ouder dan vier jaar en  niet gevaccineerd? Dan kunt u – uitsluitend op afspraak – terecht bij de GGD West-Brabant, locatie Breda of Almkerk, via telefoonnummer 076-528 2894.
  3. Als  uw kind intensief contact heeft met ongevaccineerde kinderen en jonger is dan 14 maanden, neem dan contact op met de GGD: 076-528 2894.

Verschijnselen
Mazelen begint  8 tot 14 dagen na besmetting.  De eerste verschijnselen zijn zich niet lekker voelen, vermoeidheid, koorts, ontsteking van de ogen, verkoudheid en hoesten. Na 3 tot 7 dagen volgt huiduitslag, die vaak begint achter de oren en zich via het gezicht naar de romp en armen/benen verspreidt. Een mazelenpatiënt is besmettelijk vier dagen vóór tot vier dagen na het verschijnen van de huiduitslag.

Informatie
Meer informatie over mazelen kunt u vinden op de website van het RIVM.

 

Lees meer over:

GGD mazelen inenten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.