donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Roland van Vugt: 'Overheid moet op tijd betalen'

17 mei 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - REGIO: De CDA statenfractie vindt het onacceptabel dat 22% van de facturen niet binnen de afgesproken betalingstermijn wordt betaald. Het gaat om circa 5300 facturen zo blijkt uit de jaarstukken 2012 die het college van GS aan provinciale staten aanbood.

Zeker in deze crisistijd is het voor veel bedrijven, met name in het Midden- en Kleinbedrijf, van levensbelang dat zij tijdig betaald krijgen voor hun leveranties. De provincie kan hierbij in ieder geval zelf het goede voorbeeld geven vindt Roland van Vugt.
Door middel van een door CDA'er ingediende motie heeft hij het college aangespoord ervoor te zorgen dat het college het percentage van tijdige betaling opschroeft naar 93 % binnen de bestuursperiode.
De CDA motie werd unaniem ondersteund door provinciale staten. De verantwoordelijk gedeputeerde Pauli (VVD) gaf aan dat hij hiermee voortvarend aan de slag zal gaan.
Dokter Tinus
Roland van Vugt is woonachtig in Woudrichem, ofwel Wourkum, de stad van dokter Tinus. Van Vugt werkt in Tiel als kabinetchef en directeur stadspromotie. Sinds 2009 is hij statenlid en lid van de commissie economische zaken en bestuur.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.