zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Werkzaamheden A27 afgerond. Rijkswaterstaat tevreden

14 mei 2013 (door WoudrichemNet)

REGIO ALTENA - Rijkswaterstaat heeft de werkzaamheden aan de A27 bij de Merwedebrug afgerond. Maandagmorgen om 05.00 was de A27 weer geheel open voor verkeer. De afgelopen vijf dagen is hard gewerkt, met als resultaat dat de brug en de weg er voorlopig weer jaren tegenaan kunnen. Rijkswaterstaat dankt de weggebruikers voor het begrip.

Er is veel geasfalteerd: 10500 ton asfalt is aangebracht. Aan de stalen klep van de brug zijn reparaties verricht. Ter illustratie de volgende feiten: 10500 ton asfalt, 21 lusparen voor filedetectie, 18 km markering, circa 300 meter stalen voegovergangen aangebracht, 200 meter leuning aangepast en 200 kleine maatregelen getroffen, zoals kitvoegen en kleine betonreparaties. Daarnaast zijn diverse werkzaamheden verricht op het grondgebied van Rijkswaterstaat Midden- en Zuid-Nederland.

De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Af en toe zorgden de weersomstandigheden voor vertraging. Door een slimme planning konden de werkzaamheden toch op tijd worden afgerond.

Verkeershinder
Alleen woensdag was er sprake van veel verkeershinder. Die werd voornamelijk veroorzaakt door enkele ongevallen op de omleidingsroutes. Daardoor ontstonden er lange files. Er was die dag ook meer verkeer dan verwacht: veel vakantieverkeer voor Hemelvaartsweekend en aardig wat woon-/werkverkeer. De overige dagen zijn rustig verlopen. Op zondag, de laatste dag van de werkzaamheden, werd het weer wat drukker door terugkerende vakantiegangers en moederdag.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.