donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Woudrichem spant de kroon op 27-4

24 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Ook in Woudrichem wordt natuurlijk stilgestaan bij de aankomende troonswisseling. De Woudrichemse oranjeverenigingen, de gemeente, de basisscholen en de muziekverenigingen in Woudrichem zijn volop bezig met de voorbereidingen van een speciaal programma op zaterdag 27 april.

Er wordt een grote kroon gebouwd op het plein voor het gemeentehuis in Woudrichem en alle leerlingen van de basisscholen in Woudrichem doen mee om de kroon te versieren. Elk kind mag een medaillon maken dat op de kroon wordt geplakt. Er komen dus ruim 1700 medaillons op de kroon! Op de basisscholen zijn leerkrachten en leerlingen er al druk mee bezig. De kroon wordt mede mogelijk gemaakt door Sybille van Gammeren (De Ideeënkelder), Gabriël Gort (ThemeMachine) en HAK BV die dekseltjes leverde waarvan de medaillons gemaakt worden.
 
Gelegenheidsorkest
Op zaterdag 27 april is het eindresultaat tussen 10 en 12 uur te bewonderen op het plein voor het gemeentehuis. Een groot gelegenheidsorkest samengesteld uit muzikanten van Nooit Gedacht, Kunst na strijd, Kunst en Vriendschap, Juliana en het Andels Fanfare Corps zorgt voor extra sfeer. En natuurlijk wordt u ontvangen met een kopje koffie, thee of glaasje limonade.
 
Om 10.30 uur reikt burgemeester Petter prijzen uit aan drie kinderen die de mooiste medaillons hebben gemaakt.
 
Daarna gaan alle aanwezigen een grote hoeveelheid ballonnen oplaten bij de Koningslinde die ter gelegenheid van de troonswisseling geplant is bij het gemeentehuis. Daarbij speelt het gelegenheidsorkest de Kroningsmars en het Wilhelmus.
 
U bent hartelijk uitgenodigd het speciale programma bij te wonen.
 
10.00 uur ontvangst bij het gemeentehuis met groot gelegenheidsorkest
10.30 uur prijsuitreiking mooiste medaillons door burgemeester Petter
11.00 uur oplaten van ballonnen bij koningslinde
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.