zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kids JONGleren in het verkeer

19 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Gewapend met veiligheidshesjes, pionnen en stopborden gingen de peuters van Kinderopvang Woudrichem op pad naar een verre bestemming. Het tankstation aan de overkant. Dit, in het kader van activiteiten voor JONGleren in het verkeer.

Iedereen greep een veiligheidstouw beet of gaf de pedagogisch werker een hand, om zodoende bij elkaar te blijven. Immers, een straat oversteken kan best gevaarlijk zijn. Daarom werd er goed om zich heen gekeken. Links, rechts en weer links. Nog even luisteren en oversteken maar!

Onder het lopen merkte één van de peuters op dat er een sloot lag. Daar moest je natuurlijk niet invallen zei ie. Weer een ander werd plots verdrietig. ‘De auto’s rijden veel te hard!’ Gelukkig liet de chauffeur van de buurtbus hen netjes oversteken. Hij wees de groep er echter wel even op dat ze het klaaroverbordje moesten omdraaien. Oeps.

Ruitenwisservloeistof
Eenmaal bij het tankstation aangekomen werden de kinderen door een medewerkster geïnformeerd over ruitenwisservloeistof en allerlei andere producten. Ook namen zij een kijkje bij een tankende klant. Deze liet de kinderen graag even zien waar de benzine in gaat en hoe je dan voor die brandstof betaalt.

Natuurlijk was de wasstraat de klapper van de dag. De enorme herrie en het opspattende water dat de kinderen langs de oren vloog, maakte bijzonder veel indruk. Eén van de kinderen meende er zelfs vuur in te herkennen. Toch maar even veilig op het bankje zitten.

Toen de verkeersles weer was afgelopen begon het steeds harder te regenen. En hoewel je natuurlijk nooit moet rennen in het verkeer, maakten de korte beentjes van de peuters toch behoorlijk voort. (Foto Kinderopvang Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.