woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Ook Arsenaal stralend middelpunt Visserijdagen

5 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wat hebben de Nederlandstalige coverband ‘Joost Mag Het Weten’ en ‘De Alpenzusjes’ met elkaar gemeen? Beiden treden zaterdagavond 24 augustus op gedurende een spetterende feestavond aan het Arsenaal. Bovendien kunnen jong en oud ook overdag weer volop genieten van uiteenlopende activiteiten die op dit centrale punt in Woerkum worden georganiseerd tijdens de twaalfde Visserijdagen.

Waren de activiteiten tijdens eerdere Visserijdagen op het plein achter het Kruithuis, dit jaar is besloten om dit op het voorplein aan de Kerkstraat te organiseren. De opzet is, nog meer dan voorheen, heel Woerkum bij het feest te betrekken. Daarom biedt Arjan van Dijk een podium aan, dat wordt opgebouwd naast de ingang van de kerktoren, dat de hele dag wordt ingezet voor allerlei festiviteiten.

Knallen
Zo zullen er in de ochtend en middag de Woerkumse koren optreden. Op het plein zijn ook de leden van de Stichting Visserij- en Cultuurhistorisch Museum aanwezig met verschillende, historische vissersactiviteiten. Uiteraard wordt er - geheel volgens Woerkumse traditie - verse vis gebakken. Arjan van Dijk zorgt bovendien dat er op het plein een lekker drankje te verkrijgen is. Ook de tuin van Kruiden & Jasmijn is de hele dag open.
De organisatie laat weten: 'We luiden de avond spetterend in met optredens van de Nederlandstalige coverband ‘Joost Mag Het Weten’ en ‘De Alpenzusjes’, aangeboden door Arjan van Dijk. Een extra reden om zeker ook in de avonduren de Visserijdagen te bezoeken! We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar mocht het weer tegen zitten, dan verplaatsen we ons naar het Kruithuis. Zet zaterdag de 24e augustus dus vast in je agenda, want dan gaan we met heel Woerkum knallen!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.