vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Woerkumse ondernemers exporteren Hollands spel naar Afrika

3 april 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - First Class Entertainment, de evenementenmakers uit Woerkum, zijn er in geslaagd om van een oer-Hollands spel een succesvol exportprodukt te maken. Geïnspireerd door en gebaseerd op hun populaire Vestinggolf in Nederland zetten Herman en Alice Diejen aan de Smiling coast of West-Africa het Monkeygolf op de kaart.

Dat bleek een daverend succes. In Gambia, ruim 4500 vliegkilometers verwijderd van de thuisplaats, trokken de echtelieden tijdens hun werkvakantie daarom flinke publiciteit met het spel. Twee minuten landelijke TV, twee radio-interviews en dolenthousiaste deelnemers waren het resultaat van de drie dagen dat Alice en Herman Monkeygolf speelden. De doe-activiteit, bedoeld voor toeristen en met duizenden apen als toeschouwers, wordt nu gespeeld in het Bijilo Forest Park in Bijilo, vlabij Senegambia.

Terug
Het enthousiasme dat zij daar aantroffen en de positieve besprekingen met de lokale horeca heeft het pretfestijnechtpaar doen besluiten in oktober een weekje terug te gaan om voorbereidingen te treffen voor de terugkeer van Monkeygolf in Gambia in januari en februari 2014. Een mooi voorbeeld van ondernemerszin. Maar er is meer...

Op zondag 12 mei organiseert First Class Entertainment uit Woudrichem - in samenwerking met de gemeente Hellevoetsluis - de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Vestinggolf. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het KWF Kankerbestrijding. (Bij de foto: Herman Diejen (uiterst links) telt de scores op, terwijl de deelnmers hun feestje vieren - Foto First Class Entertainment)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.