vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Marianne Grandia winnaar Publieksprijs Christelijk Boek 2013

14 maart 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De Publieksprijs Christelijk Boek 2013 is gewonnen door Marianne Grandia met haar roman Lenteregen (Uitgeverij Voorhoeve). De prijs, bestaande uit een cheque van duizend euro en een fotokunstwerk, werd dinsdagavond 12 maart uitgereikt bij boekhandel Riemer & Walinga in Ermelo. Tijdens deze feestelijke avond werd ook de start van de Week van het Christelijke Boek 2013 gevierd. Grandia wint de Publieksprijs voor de tweede keer; een jaar geleden won zij met haar debuutroman Witter dan sneeuw.

Lenteregen ontving 30% van de stemmen. Afscheid van een engel van Janne IJmker (Uitgeverij Mozaïek) eindigde op de tweede plaats; Koester je hart van Mirjam van der Vegt (Boekencentrum Uitgevers) op de derde plaats; Nynke van Leendert van Wezel (Uitgeverij Mozaïek) op de vierde plaats; Geloof dat maar van ds. Arie van der Veer (Uitgeverij Van Wijnen) op de vijfde plaats en Uw woord is mijn lamp van dr. W. Verboom (Boekencentrum Uitgevers) op de zesde plaats.

Marianne Grandia
Marianne Grandia (47) was jarenlang secretaresse, vertaalde tientallen boeken en schrijft freelance voor het magazine Eva. Ze is een bekende naam in christelijk Nederland en spreekt regelmatig op vrouwenbijeenkomsten. Met haar stichting Selah reikt ze vrouwen Bijbelse principes aan voor herstel en bloei. Lenteregen is het zelfstandig te lezen vervolg op de bestseller (en haar debuutroman) Witter dan sneeuw, waarvoor Marianne Grandia de Publieksprijs Christelijk Boek 2012 ontving.

Lenteregen
De roman Lenteregen gaat over de pijn van afwijzing en het vinden van nieuw vertrouwen. Als Merle ‘s ochtends voor haar spiegel staat, vindt ze het moeilijk om van de vrouw te houden die haar aankijkt. Onzeker als ze is, werkt ze het liefst alleen thuis, maar vanwege financiële problemen is ze gedwongen om werk buitenshuis te zoeken. Eenmaal aan de slag als secretaresse geeft ze niet meer dan het hoognodige van zichzelf prijs. Dankzij een tip van haar collega vindt ze een goedkoper huis. Ze houdt haar buurman Martijn op afstand, maar hij laat zich niet afschepen. Hoewel ze houdt van zijn gezelschap, houdt Merle rekening met het ergste. Want Martijn weet niets van haar geheimen. Zou hij haar nog steeds leuk vinden als ze hem vertelt over haar verleden?

Publieksprijs Christelijk Boek
De Publieksprijs Christelijk Boek wordt georganiseerd door het Nederlands Dagblad, EO Visie en de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB).

Overzicht winnaars Christelijke Publieksprijs

  • 2012:    Marianne Grandia met Witter dan sneeuw
  • 2011:    Els Florijn met Het meisje dat verdween
  • 2010:    Lisette van der Heg met Mara
  • 2009:    Mattheüs van der Steen met Durf te dromen
  • 2008:    Guurtje Leguijt met Niemandsland
  • 2007:    Janne IJmker met Achtendertig nachten
  • 2006:    Reinier Sonneveld met Jutten
  • 2005:    Joke Verweerd met Snoeitijd
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.