donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Ganzenhof gaat voor fit

12 maart 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De groepen 2 en 3 van CNS De Ganzehof gaan voor 'lekker fit.'  De komende weken leren de kinderen alles en veel over hoe ze gezond en fit kunnen worden en blijven. Groep 2 gaat spelen in het restaurant en de groentekraam. Ook werken de groepen iedere week met elkaar uit het boekje ‘Lekker Fit!’.

Met het project Lekker fit! leren kinderen op de basisschool op een leuke manier alles over een gezonde leefstijl en ze worden zich bewust van de keuzes die ze hierbij maken. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. In de grote steden zelfs ée'n op vier. De verwachting is dat het aantal kinderen met overgewicht de komende jaren snel zal toenemen.

Gezondheidsrisico's
Een ongezonde leefstijl zorgt voor gezondheidrisico's. Het verhoogd de kans om op latere leeftijd artrose, diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen en bepaalde vormen van kanker te krijgen.

Oorzaken over- en ondergewicht
De oorzaak van over- en ondergewicht ligt in een langdurige verstoring van energieiname en energieverbruik. De oplossing voor een gezond gewicht moet dan ook voornamelijk worden gezocht in het veranderen van leefstijl.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen, zijn minder vaak ziek, concentreren zich beter en zitten lekkerder in hun vel.

Preventief doel
Lekker fit! wil bewegingsarmoede en overgewicht onder de jeugd preventief bestrijden. Bewustwording bij kinderen en ouders is hard nodig.

Lees meer over:

lekker fit gaznenhof
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.