Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ChristenUnie verbaasd over uitstel plannen Merwedebrug'
24jan 2013

ChristenUnie verbaasd over uitstel plannen Merwedebrug

ALTENA - De ChristenUnie heeft verbaasd gereageerd op de uitstelplannen voor de Merwedebrug. Kamerlid Carla Dik-Faber wil dat minister Schultz en staatssecretaris Mansveld zo snel mogelijk de Kamer informeert over de plannen voor het uitstellen en afstellen van een groot aantal weg- en spoorprojecten voor meer dan 6 miljard euro. Dik-Faber: “De minister en staatssecretaris zitten nu achter de schermen te onderhandelen met de provincies terwijl zowel Kamerleden als Statenleden van niets weten en alles wel in de kranten staat.”

Het Kamerlid wil weten wat de plannen zijn met de verbreding van de A27 bij Gorinchem. “De Merwedebrug staat hoog in de file top 50. Een nieuwe brug is hard nodig voor de bereikbaarheid.  Waarom niet de verbreding van de A27 faseren zodat de brug snel aangepakt kan worden in plaats van helemaal uitstellen? De ChristenUnie pleit er nog steeds voor om de nieuwe brug en het tracé rond Gorinchem gelijk voor te bereiden op een toekomstige spoorlijn Breda-Utrecht. Daarmee wordt de brug iets duurder maar bespaar je op de lange termijn bij de realisatie van de spoorlijn honderden miljoenen euro’s. Ik roep het kabinet op meer strategisch naar haar investeringsagenda te kijken!”

Aanzienlijk
Volgens het Kamerlid zullen de gevolgen van de bezuinigingen voor de automobilist, de reiziger in het OV en de bouwsector aanzienlijk zijn. “Wat  is de onderliggende visie? De minister kiest blijkbaar liever voor uitstellen dan voor aanpassen of afstellen van plannen.  Er was al een forse bezuiniging voor infrastructuur. Het kabinet heeft daar nog eens miljarden bovenop gedaan. De gevolgen zullen overal in Nederland merkbaar zijn. Wegverbredingen gaan niet door en treinreizigers kunnen beloofde extra treinen voorlopig op hun buik schrijven.”Deel dit bericht met je vrienden!