woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Kanskaart Altena komt in herdruk

15 januari 2013 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Woonservice Meander heeft als ontwikkelingspartner van Kanskaart Altena besloten om tot herdruk van de Kanskaart Altena over te gaan. Kanskaart Altena is een boekje dat vol staat met ‘nieuwe, nog niet uitgevoerde ideeën’. Het boekje maakt een verbinding tussen diverse lopende en nieuwe projecten in het Land van Heusden en Altena. Ongeveer dertig organisaties werkten mee aan de totstandkoming van Kanskaart Altena. De eerste exemplaren van de herdruk zullen worden uitgereikt aan de partners van het regionale Zorgnetwerk. Zolang de voorraad strekt kunnen andere regionale partners het boekje aanvragen bij info@woonservicemeander.nl en online inzien op www.kanskaartaltena.nl.

De eerste versie van Kanskaart Altena is gepresenteerd op 7 maart 2012. Onder de organisaties die meewerkten aan de totstandkoming zijn onder andere Rabobank Altena, VVV Altena Biesbosch, het Altena College, het Parkschap NP De Biesbosch en de woningcorporaties.

Opstart
Onder leiderschap van de gemeenten, het Parkschap en met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, wordt  bekeken hoe de ideeën uit de Kanskaart betrokken kunnen worden bij de opstart van een nieuwe streekalliantie. De Streekalliantie Biesboschregio is een ontwikkelingsplatform voor overheid, ondernemers, onderwijs en omgevingspartijen in de regio.

Volgens Willem Bijl van Woonservice Meander is het de bedoeling om de eerste exemplaren van de herdruk uit te reiken aan de partners van het regionale Zorgnetwerk. Dit is een netwerk van  gemeenten, woningcorporaties, zorgvragers en –aanbieders, waarbij de integratie van wonen en zorg en welzijn in het Land van Heusden en Altena centraal staat.  Ook dit netwerk kan geïnspireerd worden door de Kanskaart Altena.

Andere regionale partners kunnen het boekje via Woonservice Meander aanvragen, om het als handreiking te gebruiken voor  het gezamenlijk blijven zoeken  naar  mogelijkheden voor ontwikkelingen binnen de regio. (ingezonden door Aurelie)

Lees meer over:

kanskaart altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.