vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nieuwe Nederlanders welkom geheten in Woerkum

18 december 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Acht volwassenen en negen kinderen uit de gemeente Woudrichem werden gisteren officieel welkom geheten als Nederlanders door Wethouder Renze Bergsma. Maandag, 17 december, was het landelijke Naturalisatiedag. Op deze dag houden gemeenten in Nederland bijeenkomsten voor mensen die in 2012 Nederlander zijn geworden. Als afsluiting van het integratieproces wordt op de dag benadrukt dat naturalisatie niet vrijblijvend is en wordt er stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

Integratieproces
De nieuwe landelijke naturalisatiedag is sinds 2008 15 december, officieel ook Koninkrijksdag.  Vanaf 2007 is de bijwoning van de plechtigheid verplicht.

Sinds 2006 zijn gemeenten verplicht een landelijke naturalisatiedag te organiseren. Er werd gekozen voor 24 augustus, de datum waarop in 1815 in Nederland de eerste Grondwet in werking trad. Tijdens het organiseren van de eerste landelijke naturalisatiedag gaven gemeenten aan de datum niet gelukkig te vinden. De dag valt in de zomervakantie, een periode waarin het merendeel van de betrokkenen afwezig is, waaronder burgemeesters, mensen die tot Nederlander worden genaturaliseerd en belangstellenden.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.