vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kinderen luisteren naar Verhalen van Altena

17 december 2012 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - ALTENA: Woensdag 12 december j.l. hebben de kinderen op de basisschool in Oudendijk kennis gemaakt met de  'Verhalen van Altena.' Alle le leerlingen van de groepen 7/8 in Altena kregen inmiddels de onderwijsbundel.

Verhalen van Altena is een samenwerkingsproject van Bibliotheek Altena en Historische Reeks Land van Heusden en Altena. In 56 verhalen is de geschiedenis van het gebied in verhalen voor kinderen geschreven (redactie Paula Jorritsma) en getekend (Floris Hovers). Hierbij zijn de tien tijdvakken, zoals gebruikt in het primair onderwijs, als ‘kapstok’ gebruikt. De verhalen zijn gebaseerd op échte gebeurtenissen en personen.

De verhalen bij dit project zijn in zijn geheel te lezen in de onderwijsbundel, uitgegeven door de Historische Reeks Land van Heusden en Altena. Dit boek is te koop bij lokale boekhandelaren in Altena en te bestellen via www.historischereeks.nl.

Kaart
Bij het project is  een fietsroutekaart ontwikkeld. Deze kaart is, zolang de voorraad sstrekt, gratis af te halen bij de bibliotheken in Altena, de VVV, het Biesboschmuseum en de drie gemeentehuizen.

Op de website www.verhalenvanaltena.nl vind je samenvattingen van alle verhalen uit het boek.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.