vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Website samenwerkende gemeenten gelanceerd

14 december 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Afgelopen dinsdag lanceerden de drie burgemeesters van de Altena-gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam de nieuwe website  www.samenwerkendegemeenten-aww.nl. Doel is om de dienstverlening voor de inwoners op peil te houden en liefst nog te verbeteren. Fons Naterop, Frank Petter en Carla Breuer verichtten de officiele openingshandeling.

De samenwerking van de drie Atlena-gemeenten beslaat verschillende terreinen. Soms omdat een beleidsvlak zich niet houdt aan gemeentegrenzen, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij de ontwikkeling van toerisme en recreatie, in andere gevallen omdat het goed is samen de belangen van het gehele gebied te behartigen. 

Om de samenwerking te verstevigen hebben de drie gemeenten een samenwerkingsconvenant ondertekend en afspraken vastgelegd in zogenaamde bestuursopdrachten. In deze bestuursopdrachten is beschreven hoe men op verschillende terreinen nauwer en minder vrijblijvend wil samenwerken en welke doelen men daarmee wil behalen. 

In 2012 is dat op de volgende terreinen: 

-         toerisme en recreatie
-         cultuur
-         veiligheid en crisisbeheersing
-         economische zaken
-         juridische zaken
-         personeel en organisatie
-         samenwerking in West-Brabant
-         communicatie

Ook op andere terreinen is de samenwerking intensiever en minder vrijblijvend geworden, ook al zijn ze niet in een bestuursopdracht vastgelegd.

Logo
Het gezamenlijke logo van Aalburg, Werkendam en Woudrichem symboliseert niet alleen de intensieve samenwerking tussen de drie gemeenten maar benadrukt ook de eigen identiteit van ieder gebied afzonderlijk. Een bruine, blauwe en groene cirkel grijpen in elkaar aan de linkerkant geflankeerd door twee blauwe stromen en in het midden bij elkaar gehouden door een witte driehoek. De bruine cirkel is Werkendam en is volgens de juiste geografische ligging aan de linkerkant gepositioneerd. Met de klok mee volgen Woudrichem met een blauwe en Aalburg met een groene cirkel. De cirkels zijn verbonden met elkaar maar ook apart. Kortom ze grijpen in elkaar maar behouden ook hun eigen identiteit.

Het Werkendamse bruin verbeeldt aarde: de baggerwerkzaamheden, de landbouw en de Biesbosch. Woudrichem identitficeert zichzelf met het blauw van het water en de visserij, terwijl Aalburg de groene gemeente is met veel bedrijvigheid in bloemen en planten. Iedere gemeente heeft dus een eigen kleur maar werkt samen met de rest aan het grotere geheel.

De twee blauwe stromen staan voor de rivieren de Maas en de Merwede, die samen uitmonden in de Biesbosch. Vanaf één kant omarmen ze als het ware de drie cirkels, die ook een zweem van het lichtblauwe water lijken te bevatten. Het illustreert hoe het gebied beïnvloed wordt door het water en benadrukt bovendien een ander karakteristiek element: de drie gemeenten als eiland tussen de rivieren.

Het logo en de bijbehorende huisstijl worden toegepast op alle gezamenlijke uitingen, zoals de nieuwe gemeentepagina en website, maar ook op briefpapier, enveloppen en algemene folders, die worden ingezet voor de gemeenschappelijke projecten. Kortom een duidelijk gezicht voor de samenwerkingsactiviteiten.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.