vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wireless Uppel officieel van start

2 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

UPPEL - Sneller internet... 'Vandaag is de dag! We zijn online met ons netwerk', twittert Wireless Uppel, de nieuwe internetprovider van en uit - hoe kan het naders - Uppel. Per 1 augustus ging dit draadloze netwerk, na een succesvolle proefperiode, formeel van start.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het aanstaande weekend officieel de eerste betalende abonnee zal worden aangesloten. Zij krijgen dan een sneller signaal dan via de huidige ADSL-verbinding.

Enthousiast laat Wireless Uppel weten: 'Ook het telefoneren over ons netwerk gaat door, samen met X2COM gaan we deze dienst aanbieden op het VOIP-modem wat geleverd wordt met Wireless Uppel telefonieabonnementen.'

Abonnement
De proef met het snelle netwerk liep al even en werd zelfs een maand verlengd, maar nu is het dan echt zover. Ook het aanmelden voor een abonnement kan inmiddels. Wel kunnen er maar een beperkt aantal abonnees per week worden aangesloten, aldus woordvoerder Menno van Krimpen.

Primeur
Wireless Uppel is het eerste Wireless to the home (WTTH) -initiatief van Nederland op basis van TDMA-techniek. Time Division Multiple Access (afgekort dus TDMA) is een methode voor het delen van een radionetwerkkanaal met verschillende gebruikers die dezelfde bandbreedte benutten.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.