vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie Woudrichem vindt verhoging OZB onnodig

7 juli 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem wil de OZB in 2013 met 5,75% verhogen. Deze verhoging is structureel en werkt door in de volgende jaren. De gemeente had volgens de jaarrekeningen in de jaren 2009 en 2010 een overschot van rond de 300.000 euro en in 2011 nog eens een overschot van € 325.000,-.

Naast de overschotten van de afgelopen jaren is de lang gekoesterde wens van de ChristenUnie gerealiseerd om met minder formatie aan wethouders te werken, wat minder kosten voor de gemeente betekent. De ChristenUnie is hierom van mening dat de voorgenomen OZB verhoging daarom niet nodig en zelfs onaanvaardbaar is zeker nu woningprijzen maar blijven dalen.

Onbegrijpelijk
Bij een prijsdaling van pakweg 5 % en een verhoging van de belasting met 5,75% is de tariefstijging ongeveer 11%. ChristenUnie-fractievoorzitter Gerrit Noeverman geeft aan deze keuze onbegrijpelijk te vinden. Het voorstel van de ChristenUnie om de OZB alleen met de inflatie te verhogen werd mede ondertekend door de VVD en kreeg in de raadsvergadering steun van de PvdA.

Lees meer over:

Christenunie verhoging ozb
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.