vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nationale (regionale) schoonmaakdag

3 maart 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Op zaterdag 17 maart 2012 is de jaarlijkse landelijke Nationale Schoonmaakdag. Dit jaar valt deze dag samen met de vrijwilligersdag NL Doet. Deze organisatie werkt in breder verband om op deze dag vrijwilligers in te zetten.

De Nationale Schoonmaakdag is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en de Stichting Nederland Schoon. De organisatie berust bij de Wildbeheerseenheden (WBE) en de Hengelsportverenigingen De actie bestaat uit het schoonmaken van de buitengebieden van de gemeenten om het gebied zoveel mogelijk te ontdoen van zwerfafval.

Het motto van de Landelijke Schoonmaakdag is: "De natuur hou je natuurlijk schoon."

Opgeruimd
De samenwerkende wildbeheereenheden, hengelsportverenigingen en watersportverenigingen vormen zo een fijnmazig netwerk ter uitvoering van een natuur zorgsysteem. Dit systeem wordt niet gedragen door dure subsidies, maar door mensen die betrokken zijn bij hun gebied. Aan een opgeruimde omgeving kan een positieve waarde worden toegekend. In een schone omgeving voelt iedereen zich prettig. Deze jaarlijkse actie is kenmerkend voor de verantwoordelijkheid die de leden van verschillende organisaties voor het beheer van de natuurwaarden nemen.

Jaarlijks doen vele leden en begunstigers van genoemde verenigingen mee. Geheel op basis van vrijwilligheid. Ook de plaatselijke schooljeugd en de scouts met begeleiders helpen mee. De schoonmaakacties vinden ook plaats in de regio Alm en Biesbosch. De actie wordt ondersteund door de deelnemende gemeenten en het Waterschap Rivierenland.

Meer informatie: www.nederlandschoon.nl/publiek

Lees meer over:

biesbosch alm nederland schoon
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.