donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Sociale veranderingen moeten inwoners in beweging brengen

9 december 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Martin van Dijk,  fractievoorzitter PvdA Woudrichem roept in de jongste nieuwsbrief van de PvdA de inwoners van Woudrichem op vooral hun stem te laten horen als het gaat om de wijzigingen rond bijstand en sociale werkvoorzieningen. Er staan grote veranderingen op stapel, aldus Van Dijk.

Hij noteert: 'Dit gaat individuen raken die een uitkering of begeleid werk hebben, maar ook gezinnen waarbij één of meer leden een uitkering hebben. Naast een bezuinigingsmaatregel is dit ook onderdeel van het plan om de burgers meer eigen verantwoordelijkheid te geven en te activeren om zelf op zoek te gaan naar (passend) werk. Dit laatste is op zich prima, een ieder die zelf voor zijn toekomst kan zorgen mogen we vragen daarvoor ook de verantwoordelijkheid te nemen. Maar we moeten als overheid, en nu zeker als gemeente, blijven zorgen voor degenen die het echt niet zelf kunnen. De PvdA maakt zich daar sterk voor.

Informeren
Bij alle komende veranderingen is het van groot belang dat we de burgers goed en tijdig informeren over de op handen zijnde veranderingen. Duidelijke en eerlijke communicatie is cruciaal voor de goede begeleiding. En laat nou net communicatie niet het sterkste punt zijn van de gemeente Woudrichem. Dit merken we keer op keer bij diverse onderwerpen. Blijkbaar is het voor een wethouder moeilijk om naar de mensen en organisaties toe te gaan. Wij als PvdA doen dat wel. We bezoeken organisaties en burgers die geraakt worden door de lokale bezuinigingen of door de veranderingen op het sociale vlak. We willen weten hoe dit de inwoners van Woudrichem raakt en wat de gevolgen zijn. Want dan kunnen we misschien de ruimte die we als gemeente hebben gebruiken om de schrijnende gevallen te helpen.

Tot slot een oproep aan de inwoners en organisatie van Woudrichem: heeft u voorbeelden van gebrekkige communicatie of van grote gevolgen van de lokale en landelijke bezuinigingen, geef ze aan de Woudrichemse fractie door. Algemeenheden raken de gemeenteraad en fracties van Woudrichem niet, mensen van vlees en bloed mogelijk wel!'

Lees meer over:

pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.