dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe tarieven Bibliotheek Altena

25 november 2011 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Met ingang van 1 januari 2012 gelden er nieuwe tarieven bij Bibliotheek Altena. De nieuwe tarieven van Bibliotheek Altena zijn eenvoudig en logisch opgebouwd. Iedereen tot en met 17 jaar betaalt helemaal niets voor het abonnement. Volwassenen kunnen kiezen uit drie abonnementen die zijn afgestemd op het leengedrag van de leden. Dat betekent dat iedereen het abonnement kan kiezen dat het beste bij hem of haar past. Vrijdag 2 december a.s. om 11.00 uur wordt in de bibliotheek in Werkendam dit bericht mondeling toegelicht en worden eventuele vragen beantwoord.

Met ‘Voordelig ontdekken’ kunnen leden voor € 25,- per jaar ontdekken wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft. Dit abonnement is zeer geschikt voor wie hooguit enkele materialen per maand wil leden of nog niet zo bekend is met het aanbod van de bibliotheek.
Met het abonnement ‘Lekker lezen’ kunnen gedrukte materialen, cd’s en luisterboeken voor € 35,- een jaar lang onbeperkt en zonder leengeld worden geleend. Dvd’s en toptitels lenen kan tegen een kleine vergoeding.
‘Eindeloos genieten’ is bedoeld voor iedereen die onbegrensd wil genieten van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Voor € 60,- per jaar kunnen leden onbeperkt en zonder leengeld gedrukte materialen, cd’s, luisterboeken, toptitels en dvd’s lenen. Bovendien is de uitleentermijn voor gedrukte materialen, behalve toptitels,  bij dit abonnement twee keer zo lang. Heeft de bibliotheek een materiaal niet in de collectie dan kunt u die voor € 2 aanvragen.

Vanaf 1 januari 2012
De nieuwe tarieven gaan op 1 januari 2012 in. Leden van de bibliotheek worden via de nieuwsbrief van de bibliotheek persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe tarieven, inclusief een voorstel op maat dat is gebaseerd op het huidige abonnement. Met ingang van 1 januari worden alle bestaande leden ‘overgezet’ naar de nieuwe tarieven zonder dat zij daarvoor bij hoeven te betalen maar wel met alle voordelen daarvan. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om naar een ander abonnement, eventueel met bijbetaling, over te stappen.

Heel Brabant
De nieuwe tarieven gaan gelden in het merendeel van de Brabantse bibliotheken. Bibliotheek Altena maakt deel uit van de Brabantse Netwerkbibliotheek. Dankzij deze samenwerking kunnen leden van Bibliotheek Altena met hun bibliotheekpas bij praktisch alle bibliotheken in Brabant als gastlener terecht. Het standaardiseren van de tarieven is een logische volgende stap in de samenwerking tussen de bibliotheken.
 

Lees meer over:

bibliotheek altena tarieven 2012
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.