vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

JONGleren, oud gedaan

8 november 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen week heeft Kinderopvang Woudrichem volop aandacht besteed aan het thema 'JONGleren in het verkeer'. Een landelijk project dat zich ten doel stelt, jonge kinderen bewust te maken van verkeer en veiligheid.
De kinderopvangorganisatie gaf hier onder andere invulling aan door Eric Goossens van FietsNED uit te nodigen op haar beide locaties. Goossens demonstreerde welke onderdelen een fiets heeft en hoe je een band plakt. Dit vonden de kinderen natuurlijk reuze interessant. Ook konden ouders van kinderen hun fiets gratis laten controleren op veiligheid en werden in zijn mobiele werkplek tevens kleine reparaties uitgevoerd.

Fien
Daarnaast was er een voorstelling van Clown Fien en haar fiets. Dat ging over een clown die voor haar verjaardag een fiets kreeg, maar er niet op kon rijden. Hier had de clown de hulp van de kinderen bij nodig. Dat leverde natuurlijk hilarische taferelen op, waardoor het een dolle boel werd.
Verder werd tijdens het wandelen extra aandacht besteed aan het verkeer en werden bij de bibliotheek boeken geleend die het verkeer als onderwerp centraal stellen.

Keurmerk
Momenteel heeft onderwijsadviesorganisatie Edux een kwaliteitskeurmerk voor verkeersvoorlichting in ontwikkeling voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Voor basisscholen bestaat dit al. Kinderopvang Woudrichem besteedt inmiddels drie jaar aandacht aan dit thema en houdt een portfolio met activiteiten omtrent verkeersveiligheid bij. Hiermee verwacht zij het kwaliteitskeurmerk te ontvangen, zodra deze beschikbaar wordt gesteld.

Lees meer over:

Kinderopvang jongleren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.