vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Busvervoer leerlingen Prinsentuin bezorgt CDA hoofdbrekens

11 oktober 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het CDA Woudrichem maken zich ongerust over het PvdA-standpunt over het busvervoer van leerlingen van het Prinsentuincollege in Andel. Het CDA voegde de daad bij het woord en stuurde de PvdA een open brief: 

Geachte heer Kant, beste Joost,

Deze week stuurde je een aantal vragen richting het college van B&W. De voor het College relevante vragen zullen ongetwijfeld door hen worden beantwoord, daar maak me geen zorgen over. Waar ik me wel zorgen over maak is, dat je mijns inziens de werkelijkheid toch in hoge mate geweld aan doet. Nou kan dat natuurlijk liggen aan het feit dat er al een hele tijd overheen is gegaan, maar ook omdat je graag een ander beeld wilt schetsen dat het feitelijke. Het ‘samen optrekken met het CDA’ waarover je het in je vragen hebt bestond mijns inzien namelijk alleen uit het samen zien van het probleem bussen in Andel.

De mogelijkheid die jij bedacht,  de route van de bussen via de Maasdijk leek inderdaad mooi, want het is een veilige route. Maar bij nadere bestudering bleek het een onbetaalbare mogelijkheid en dat kwam ook door de daarvoor noodzakelijke grondaankoop. Daarnaast was ook toestemming nodig om werkzaamheden aan de dijk te verrichten. Het ‘afhaken’ waarvan je spreekt had niets te maken met de op handen zijnde verkiezingen want die waren pas na een jaar. Sterker, ik denk niet dat je hier kunt spreken van ‘afhaken’ maar het hebben van een ander inzicht. Een inzicht wat jij niet deelde. Onafhankelijk van elkaar hadden Gemeentebelangen en het CDA een ander idee ontwikkeld. Er was onderling een gering verschil wat als extra variant werd toegegevoegd aan het raadsvoorstel.

Geen variant Versteeg maar op initiatief van CDA en Gemeentebelangen en dit werd door de raad aangenomen. Zij hadden onafhankelijk van elkaar gesprekken gevoerd met alle betrokkenen dus ook het Prinsentuincollege. De bewonersvereniging Hoofgraaf heeft zich later wel kunnen vinden in de variant die door de Raad in meerderheid werd aangenomen. Een klein aantal mensen kan zich niet vinden in het democratisch genomen besluit. Ook blijkt een eigenaar niet bereid om een paar meter grond te verkopen zodat het plan afgemaakt kan worden. Dat die aankoop nodig is, was overigens bij het aannemen van het voorstel niet bekend.

Er kan ons inziens dus kan geen sprake zijn van het terug keren naar een plan waar PvdA en CDA het over eens waren. Er ligt een Raadsbesluit en dat moet  verder afgemaakt worden. Het is een onwaarheid om te stellen dat het College ingreep en het is een onwaarheid om te stellen dat alle inwoners het niet eens zijn met de gekozen variant.

Joost, iemand die zo lang in de politiek meeloopt zou moeten weten dat een Raadsbesluit alleen door een ander Raadsbesluit kan veranderen. Wees dus flink en doe een initiatiefvoorstel!

Met vriendelijke groet
namens het CDA Woudrichem
Ad de Graaf

Lees meer over:

cda pvda Open brief
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.