vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jan de Joode heeft missie volbracht

7 oktober 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Jan de Joode is weer thuis. Om zijn missie - een sponsortocht voor kleinzoon Guus - te volbrengen legde hij in 34 dagen 789 kilometer af. Samen met zijn zwager Jaap liep hij vanaf Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostella in Spanje.

Op zijn blog valt te lezen: "De missie is volbracht! De laatste 20 kilometer zijn afgelegd... en alle stempels zijn binnen! Het was een erg mooi moment toen ik de stad binnen kwam. Heel speciaal! Veel bekende pelgrims gezien. Jaap stond te wachten bij de poort en heeft het laatste stukje nog meegelopen. Morgen gaan wij naar de kathedraal, waar onze namen worden genoemd. Ik maak het vandaag niet lang, want ik ben moe, maar ook enorm blij!'

Bij kleinzoon Guus werd eerder in het Sophiaziekenhuis een zogenaamde wilmstumor in zijn nier verwijderd. Achteraf kreeg het ventje van drie jaar nog een twintigtal chemokuren. Het doel van de tocht was geld bij elkaar te lopen als dank voor het Sophia. Inmiddels is er ruim13.000 euro binnen.

  • Wie nog doneren wil, het rekeningnummer bij de Rabobank is: 1156.82.929 t.n.v. De vrienden van Guus.´

Over de laatste dag en de thuisreis schrijft De Joode: "De dag in Santiago was nog heel speciaal. Cadeaus gekocht voor thuis. Op mijn document stond geen goede naam, dus ben ik terug gegaan naar dat kantoortje waar ze die dingen uitgeven. Eerst wilden ze het niet veranderen,  maar toen ik ze duidelijk had gemaakt dat mijn achternaam er niet opstond, kreeg ik een nieuwe.
Om 11.00 uur de kerk in voor de Pelgrimsmis. Deze begint om 12.00 uur, maar die is elke dag bomvol. Je moet er dus vroeg bij zijn. Eerst worden dan het aantal pelgrims genoemd per land die zijn binnen gekomen de vorige dag met de plaats waarvan ze zijn begonnen. In ons geval waren dat er vier. Leuk om te horen. Daarna de mis en tot slot werd de wierook door middel van the Censer door de kerk heen en weer geslingerd. Het klinkt niet zo, maar het was heel mooi om te zien. Acht mannen die dat ding heen en weer bewogen. Fantastisch. Daarna nog wat de stad in en veel oude bekenden gezien. Was soms ook emotioneel. Met sommigen heb je soms weken dezelfde routes gelopen.
's Avonds nog wat gegeten en naar bed.
De volgende ochtend gingen we om 07.00 uur met de bus naar het vliegtuig. Om 10.00 vlogen naar Londen. Zes uur wachten om daarna door te vliegen naar Eindhoven. Daar stond de halve familie op ons te wachten. We rekenden op Riet en Ger, maar Debbie, Lotte en Merel waren er ook bij. Een geweldig moment na vijf weken afwezigheid om iedereen in je armen te sluiten. Ik ben blij dat ik geen zeeman ben. Die dames zijn natuurlijk ook kanjers dat ze het vijf weken zonder te zeuren hebben vol gehouden. Geweldig.

Dat was het dan. Een geweldige ervaring om samen met je zwager dit te mogen doen, zonder onenigheid." (Foto Blog Jan de Joode)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.