vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zorgcentrum Antonia onder grote belangstelling geopend

5 oktober 2011 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Afgelopen donderdag en vrijdag werd het nieuwe zorgcentrum Antonia in Almkerk geopend. In het gebouw, gerealiseerd door Woonlinie, maakt De Riethorst Stromenland kleinschalig wonen voor ouderen mogelijk.

De officiële opening werd gedaan door mevrouw Groenenberg, één van de oudste Almkerkse bewoners van Antonia en Marian de Graaf, die al 24 jaar bij Antonia in dienst is. Zij onthulden een schilderij van Zeger Middelkoop. Het is aan deze Zeger Middelkoop te danken dat het oorspronkelijke ‘Huize Antonia’ werd gebouwd. Vanuit de erfenis van Zeger Middelkoop, een zoon van een rijke Almkerkse boer, is de Antonia Stichting opgericht. Vernoemd naar de overleden zuster van Van Middelkoop, heeft de stichting zich vanaf 1910 ingezet voor behoeftige ouderen in het dorp.

Tijdens de opening waren toespraken te horen van Peter van den Heuvel, directeur bestuurder van Woonlinie, Eliane Thewessen, Raad van Bestuur van De Riethorst Stromenland en de heer Sybersma, voorzitter van de Antonia Stichting.

Open dag
Een dag later werd het nieuwe Antonia in alle vroegte weer opgepoetst en werd de rode loper uitgelegd. Vanaf half twee bezochten tijdens de open dag meer dan 150 belangstellenden het nieuwe onderkomen van hun dorpsgenoten. Een groot deel van het gebouw was vrij te bezichtigen. Zo konden bezoekers terecht in een groepswoning. Een groepswoning is een huiskamer met daar aan grenzend zes appartementen. Bewoners van zo’n woning voeren daar hun eigen huishouden. Ze koken, eten en drinken, leven met elkaar, maar hebben daarnaast ook nog hun eigen appartement waar ze zich kunnen terugtrekken wanneer ze dat willen. (Woonlinie)

Lees meer over:

Antonia zorgcentrum geopend
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.