woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Van Vugt wil duidelijkheid over OV-chipkaart

28 januari 2011 (door WoudrichemNet)

REGIO: CDA-statenlid Roland van Vugt wil van de Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Brabant duidelijkheid over de OV-chipkaart. De OV-chipkaart moet de 'ouderwetse' strippenkaart binnenkort vervangen. Ook veel Brabanders die met het openbaar vervoer reizen, krijgen hiermee te maken.

Van Vugt: 'Deze week kwam de OV chipkaart opnieuw negatief in het nieuws.  IT-onderzoeksjournalist Brenno de Winter en de NOS demonstreerden dat het saldo op de ov-chipkaart met een eenvoudig Windows-programma en een kaartlezer van dertig euro te manipuleren is en geen conducteur of controleur die het merkt. Al wekenlang wordt er met gemanipuleerde kaarten gereisd. Thuis in- en uitckecken blijkt met speciale software ook al mogelijk'.
In de provincie Zuid-Holland vervalt de strippenkaart per 3 februari a.s. In Brabant wordt de strippenkaart per 1 maart a.s. vervangen door de 'moderne' OV-chipkaart. Van Vugt vraagt zich hardop af of het verstandig is de oude schoenen weg te gooien, voordat de nieuwe zijn “ingelopen.”

Namens de Brabantse CDA-fractie wil hij weten van de gedeputeerde hoe zij de betrouwbaarheid ervan beoordeelt. Ook vraagt hij of er al contact geweest is over deze kwestie met Minister Schultz van Haegen en of er vanuit Den Haag een actueel advies is over het gebruik van de ov-chipkaart.

Verder wijst hij op de berichten de berichten dat er eind dit jaar een beter beveiligde OV-chipkaart komt. Als dat zo is vraagt Van Vugt zich of het niet beter is de strippenkaart langer in gebruik te laten. Hij wil het de reizigers niet aandoen dit jaar twee keer over te stappen op een nieuw kaartsysteem, dat zou echt te zot zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.