vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Roland van Vugt: achtste plek op CDA-lijst Statenverkiezing

19 januari 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Roland van Vugt (39) uit Woudrichem staat hoog op de CDA kieslijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten van 3 maart 2011. De voormalige fractievoorzitter van het CDA Woudrichem werd eind 2009 lid van Provinciale Staten. Nu staat hij in de top 10 van de CDA-lijst en wel op plaats 8.

Roland van Vugt werkt bij de gemeente Tiel als persoonlijk medewerker van de burgemeester. Daarnaast is hij directeur Stadspromotie.  

In 1994 werd Van Vugt op 23-jarige leeftijd gekozen als jongste lid van de gemeenteraad van Woudrichem. Na vier jaar werd hij fractievoorzitter. Dit voorzitterschap vervulde hij acht jaar. In maart 2006 nam hij afscheid van de lokale politiek, maar hiermee verdween de passie voor het politiek bestuur niet. 

Missie

Van Vugt: 'Politiek gaat ook over de dagelijkse dingen waar mensen mee te maken hebben. De provincie speelt op veel terreinen een belangrijke rol. Denk aan het openbaar vervoer, onderhoud en beheer van provinciale wegen, ruimtelijke ordening, natuur en landschap, restauratie van monumenten en het vormgeven van een regionaal bedrijventerrein, maar ook bij het leefbaar houden van het platteland speelt de provincie een grote rol. Denk hierbij aan het opstellen van dorpsontwikkelingsplannen. Graag wil ik opkomen voor de belangen van de inwoners van onze mooie streek. Het is belangrijk dat onze regio Altena in Den Bosch gehoord wordt.'  Van Vugt vindt het van groot belang dat Brabant een provincie blijft waar de menselijke maat voorop staat. 'De overheid moet zich voortdurend afvragen of ze de mensen nog wel centraal stelt in plaats van de regeltjes.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.