Alles over Woudrichem...

Column

Arbeidsmigranten in Altena (zaterdag 6 juni 2020)

Afbeelding bij Column: Arbeidsmigranten in Altena

AltenaLokaal steunt nieuw huisvestingsbeleid arbeidsmigranten in Altena

Arbeidsmigranten zijn ook in onze “Altena economie niet meer weg te denken. Ook onze lokale ondernemers hebben grote behoefte aan ondersteuning van arbeidsmigranten. Wat en hoe je er ook over denkt.

Ongeveer gelijk met de start van onze nieuwe gemeente Altena is portefeuillehouder Van Oosten aan de slag gegaan om nieuw (huisvesting) beleid voor arbeidsmigranten te maken. Vanaf begin zijn alle betrokkenen meegenomen in het ontwikkelen van dit beleid. Dat stemt ons tevreden. Een nieuw beleid dat ligt tussen menselijkheid (niet met teveel in een kamer, in een huis) en ook de strakke controle en handhaving aan het andere eind,  moet leiden tot een veel betere situatie in Altena, waarbij betrokkenen elkaar gevraagd en ongevraagd voortdurend op de hoogte houden. Dat is nieuw en toekomst. Zo moet het beter gaan.

Er is ook aandacht voor het slechte verleden in verschillende kernen van Altena. Situaties die door bewoners wederom onder de aandacht zijn gebracht. Zeer vervelende excessen en in de ogen van de bewoners met een onbevredigend resultaat. We hopen dat de “schade” niet onherstelbaar is en vanuit het nieuwe beleid niet meer zal voorkomen. AltenaLokaal hoopt dat hier een streep gezet kan worden en dat we samen de komende jaren een veel betere huisvestingssituatie kunnen inregelen. Een verbeterde Handhaving- en Toezichtsituatie is een zwaar onderwerp van gesprek naast dit nieuwe beleid.

Shah Sheikariem
AltenaLokaal


 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat   mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)