Alles over Woudrichem...

Column

Pasen, maar geen start van het evenementenseizoen (donderdag 9 april 2020)

Afbeelding bij Column: Pasen, maar geen start van het evenementenseizoen

De Almkerkse fietsenrekkenverhuurder Henk van der Zouwen van fietsenrekhuren.com zag 12 maart na de persconferentie van Mark Rutte zijn orders voor 100% verdampen. Van der Zouwen die fietsenrekken verhuurt aan alle grote festivals in Nederland en België maar ook veel steden, sportevenementen en open dagen van scholen huren het bedrijf in voor tijdelijke fietsenstallingen. Reden voor hem om een column te schrijven, een soort van noodkreet, maar vooral ook een oproep aan de overheden ook iets aan 'zijn' branche te doen, om hem en zijn collega's niet in de kou te laten staan. WoudrichemNet steunt zijn ondernemersoproep en plaatst die hier op deze plek.

"Na de persconferentie van Mark Rutte waar bekend werd gemaakt dat evenementen boven de 100 personen direct verboden werden vielen vele projecten weg voor mij, daardoor ontstond een enorm probleem voor het bedrijf wat ik in januari heb overgenomen. Maar niet alleen voor mij maar voor de gehele branche die ca 7,4 miljard euro groot is.

Er gaat heel veel aandacht naar artiesten, musea en culturele instellingen, maar men gaat compleet voorbij aan bedrijven die toeleveren zoals dranghekverhuurders, podia-bouwers, licht en geluidsbedrijven en tentenbouwers. Totaal werken er dik 48.000 mensen die met name in het evenementen seizoen actief zijn.
Dat wij als verhuurbedrijven in een vergeethoekje zitten komt om dat de mensen achter deze bedrijven de vakidioten zijn die normaal niet op het podium staan en die artiesten weten wel met podium en publiciteit om te gaan. Ja, het is leuk dat een organisator de tickets niet terug hoeven te betalen maar wat hebben wij verhuurders hier aan?
Helemaal niets, en de vergoedingen van de overheid lopen ook niet geheel vlekkeloos alhoewel door de inzet van diverse politieke partijen deze week wel veel SBI nummers zijn toegevoegd.
Zelf probeer ik het bedrijf draaiende te houden door andere activiteiten aan te nemen van bijvoorbeeld hoveniers, metaalbedrijven en transportbedrijven. Op deze manier probeer ik niet afhankelijk te worden van de mogelijkheden welke de overheid aanbied.

Juist nu moet de landelijke en regionale overheid draagkracht tonen. Met de 1,5 metereconomie weten we dat we het komende half jaar de grootschalige publieksevenementen wel op onze buik kunnen schrijven. Daarom roep ik de regering ook op om nu al na te denken wat ze willen met al die bedrijven die ervoor zorgen dat het publiek op enig moment die sportevenementen of festivals weer kan gaan bezoeken zodat wij als bedrijven er dan weer kunnen staan met onze tenten, hekken en fietsenrekken.

Normaal had dit weekend (11 april - red.) het startschot geweest van de start van het seizoen en nu gaan we de Pasen thuis vieren met onze familie en juist deze dagen zijn onze gedachten bij al die mensen die niet met hun geliefde samen kunnen komen en bij de mensen die in de ziekenhuizen vechten voor hun leven."

Henk van der Zouwen
Ondernemer

CeeJee

CeeJee


CeeJee

CeeJee

 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat   mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)