Alles over Woudrichem...

Column

BOA’s in strijd tegen zwerfvuil (zaterdag 11 mei 2019)

Afbeelding bij Column: BOA’s in strijd tegen zwerfvuil

Vandaag had ik pas rond 13.00 uur tijd om de strandjes schoon te maken. Waarschijnlijk was er al een 'Vriend(in) van het Woerkumse Strandje' actief geweest. Cornelis kon er niet bij zijn, omdat hij mee liep in de sponsor-actie in Sleeuwijk voor de  'Samenloop voor Hoop' voor de kankerbestrijding. Eerder deze week was hij in Andel actief. Daar zag hij langs de Maas, aan de overzijde van het hek van Durea ook zwerfvuil liggen. Hij stapte met zijn blauwe 'Schone Rivieren hesje' fluks over het hek, om daar de boel schoon te masken. Daar mogen zelfs de mensen in Den Haag en Heineken wel blij mee zijn. Want de rommel lag op het terrein waar rivierwater wordt ingenomen om drinkwater van te maken voor de omgeving van Den Haag. De Zoetermeerse brouwerij gebruikt dit water als grondstof voor bier.

Zelf was ik vanmiddag in mijn eentje bezig op het strand. Ditmaal sleepte ik tevens een magneet achter me aan. Daar ving ik nog bierdoppen mee, die ik over het hoofd had gezien. Maar ik ving ook heel veel roestige spijkers, schroeven, stukken roest en heel veel ijzervijlsel. Ook nu weer heel veel kapot geslagen glas gevonden. Weer op twee plaatsen een roze wodkafles. Ik vind het verontrustend, dat ik weinig stukken glas van deze flessen vond. Waar is de rest van dat glas????? Dat moet dus nog ergens (verspreid)  op het strand liggen. Wat gaan mensen toch totaal onverantwoord met glas om. Levensgevaarlijk.

Vandaag ook weer de nodige hondendrollen opgeraapt. Van de boswachter vernomen dat er zoveel hondendrollen op het gors voorkomen dat de boer er zijn koeien niet meer wil laten wijden, uit angst voor ziekte. De meest opmerkelijke vondst vandaag was een complete deur. Deze lag over een kuil heen en was in de fik gestoken. Er was een daverend gat in gebrand, maar de omlijsting was weliswaar geblakerd, maar nog in tac.

Ik geloof nu toch ook dat ik wil pleiten voor inzet van Boa's. Hopelijk worden de boosdoeners gesnapt. Heel graag neem ik ze onder mijn hoede als ze als taakstraf ons zouden moeten gaan helpen. Hun telefoonnummer: Samen Sterk in Brabant (SSiB) tel.: 0900 996 54 32.

Jos Korthout - betrokken Vestingbewoner en initiatiefnemer Vrienden van het Woerkumse Strandje

Jos

Jos


Jos

Jos

 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)