Alles over Woudrichem...

Column

‘Busstroken schrappen onacceptalbel!’ (dinsdag 22 januari 2019)

Afbeelding bij Column: ‘Busstroken schrappen onacceptalbel!’

ChristenUnie-SGP maakt zich grote zorgen over de toekomst van de openbaar vervoersverbinding tussen Breda en Utrecht.  Vanmorgen berichtte AD Rivierenland dat Rijkswaterstaat niet bereid is om extra busstroken bij de A27 te realiseren. Voor de ChristenUnie-SGP is dat onacceptabel.

Juist in de spits moet het openbaar vervoer een reëel alternatief zijn, voor scholieren en werknemers. Juist om te zorgen dat in de spits er wél gereisd kan worden zijn vrijliggende busstroken nodig.  Daar moet de provincie samen met het Rijk in willen investeren. Wij vinden het schrappen van de busstroken onacceptabel. De tijd van praten is voorbij, we moeten nu echt haast maken met het verbeteren van de OV-route Breda – Utrecht.

De ChristenUnie-SGP maakt zich al langer grote zorgen over de kwaliteit van de openbaar vervoerverbinding Breda – Utrecht en die zorgen worden er niet minder om. Al jaren wordt er gesproken over een robuuste OV-verbinding maar er komt maar weinig van terecht  tot nu toe. Vier jaar lang praat het provinciebestuur hier nu over maar we zien maar weinig resultaat..

Schijnoplossing
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat het slim is om als busreiziger zoveel als mogelijk buiten de spits te reizen. Voor scholieren die afhankelijk van de bus zijn is dat gewoonweg niet mogelijk, het is een schijnoplossing. Zij zullen gewoon op tijd voor de eerste les moeten zijn, net als werknemers op tijd op het werk moeten kunnen zijn. Juist in de spits is een goede ov-verbinding nodig, zeker richting de toekomst moeten we daarin investeren.

In het najaar zegde de minister toe dat er eind 2019 een innovatieve pilot gestart zou worden om de vervoersverbinding Breda – Utrecht te verbeteren. Wij willen van het provinciebestuur weten hoe ver ze met de uitwerking van deze plannen zijn. Ook willen we weten of het schappen van een vrije busbaan hier wel in past en wat de reiziger gaat merken van de verbetering.

Hermen Vreugdenhil | Christenunie-SGP

CeeJee

CeeJee


CeeJee

CeeJee

 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)