Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Aelse dag 2021'
22mei

Activiteit in Woudrichem: Aelse dag 2021

Zaterdag 22 mei 2021, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

ANDEL - In het mooie Andel aan de afgedamde maas, organiseert Andels Fanfare Corps jaarlijks de Aelse Dag gehouden op de zaterdag voor Pinksteren.

Het centrum van Andel, bij de Romboutstoren is het kloppend hart van deze dag.

In de aangrenzende straten zijn ieder jaar weer de gezellige warenmarkt, rommelmarkt en kofferbakverkoop te vinden. Alle activiteiten zijn bij de Romboutstoren, waar elk jaar weer iets anders te doen of te zien is.

De Jaarmarkt

Sinds 1976 is de warenmarkt een vast onderdeel van de Aelse dag. De straten nabij de Romboutstoren worden gevuld met zo`n 100 marktkramen en standplaatsen. Tegen een decor van de prachtige leilinden proberen marktkooplui hun verschillende producten, al dan niet met veel lawaai, aan de man te brengen. Ook vrijwilligers voor goede doelen en verenigingen zijn op de markt vertegenwoordigd om hun clubkas te spekken.

Vanaf 2018 is er ook een rommelmarkt in 2020 voor de eerste keer een kofferbakverkoop.

Iedereen kan deelnemen aan de rommelmarkt of kofferbakverkoop om voor oude bruikbare `rommel`, `afdankertjes` en nog bruikbare tweedehands spulletjes een nieuwe eigenaar te vinden.

Inschrijfformulier en voorwaarden vindt u op onze website www.aelsedag.nl onder `Contact`, of mail aan marktmeester@aelsedag.nl.

Een gezellig dorpsplein

Op het dorpsplein bij de karakteristieke 14e eeuwse Romboutstoren met bakstenen torenspits is een gezellig terras met zitjes, barretjes en eettentjes. Hier bent u de hele dag welkom om tussendoor te genieten van een drankje, gezellig bij praten met oude bekenden of gewoon omdat het kan.

Ook kunt u hier zomaar verrast worden door straattheater, demonstratie of optreden.

Halverwege de middag wordt er nog een extra BBQ aangestoken. Uiteraard bent u hier ook van harte welkom, want hier wordt goed voor de inwendige mens gezorgd.

In de bar kunt u koffie, thee, limonade en andere dranken kopen. Voor de lekkere trek loopt u even naar één van onze BBQ`s , Tostitent of Smoothiebar.

Tijden

De Aelse Dag is een mooi moment om gezellig met familie en vrienden neer te strijken en te genieten van alles wat er te doen is. Een dagje uit en de toegang is gratis.

De jaarmarkt, de rommelmarkt, kofferbakverkoop en kinderattracties beginnen om 10:00 uur en stoppen om 17:00 uur.

Het gezellige drukke en sfeervolle terras is tot 20:00 uur open voor een hapje en drankje.

Volg ons ook op Facebook Aelsedag Andel.

Contactinformatie:
Locatie: Andel
Organisator: Aelse dag
Email:Marktmeester@aelsedag.nl
Website:http://www.aelsedag.nl


Deel dit bericht met je vrienden!