Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Online bijeenkomst Altena aardgasvrij ' Het webinar is vanaf 19.30 uur.
15apr

Activiteit in Woudrichem: Online bijeenkomst Altena aardgasvrij

Donderdag 15 april 2021 vanaf 19:30 uur.

ALTENA - Alle gemeenten in Nederland worden tot 2050 stap voor stap aardgasvrij, zoals afgesproken in het nationale Klimaatakkoord. Gemeenten hebben van het Rijk de opdracht gekregen een plan te maken over hoe ze aardgasvrij willen worden. Dat plan, de Warmtevisie Altena, moet eind dit jaar klaar zijn.

“Van het aardgas af is makkelijker gezegd dan gedaan”, aldus Roland van Vugt, wethouder Duurzaamheid. “Zeker in Altena, waar alternatieven voor verwarming niet voor het oprapen liggen. "Toch willen we voor het verwarmen en koken in Altena toe naar zo duurzaam mogelijke bronnen. Het zal een hele uitdaging worden, maar die gaan wij graag samen met inwoners en ondernemers aan. Stap voor stap, in de juiste volgorde en op een betaalbare manier. Ik vind het belangrijk om te horen hoe inwoners van Altena denken over aardgasvrij. Welke kansen en mogelijkheden zij zien, en welke zorgen er leven.”

Online bijeenkomst 15 april
Tijdens een online bijeenkomst donderdag 15 april vertelt de gemeente hoe dit plan tot stand komt. De gemeente wil het plan opstellen samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ook krijgen deelnemers tijdens de bijeenkomst tips hoe ze nu al kunnen verduurzamen.

Het webinar is op donderdag 15 april vanaf 19.30 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Altena
Organisator: Gemeente Altena
Telefoonnummer: 0183 51 61 00
Email:Info@gemeentealtena.nl
Website:http://www.gemeentealtena.nl


Deel dit bericht met je vrienden!