Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Slagwerkcursus voor volwassenen bij Kunst Na Strijd'
28nov

Activiteit in Woudrichem: Slagwerkcursus voor volwassenen bij Kunst Na Strijd

Iedere zaterdag, van zaterdag 28 november 2020 tot en met zaterdag 23 januari 2021, van 14:30 tot 15:30 uur.

WOUDRICHEM - Wie wil leren drummen, krijgt nu de kans. Speciaal voor volwassenen organiseert Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd groepslessen slagwerk.

De zeer ervaren slagwerkdocent Peter Bansberg is voor dit bijzondere project de samenwerking met Kunst Na Strijd aangegaan. Peter is geen onbekende van de vereniging en is in het Land van Altena actief met zijn slagwerklessen. Dit project is echter nieuw voor hem en een hele leuke uitdaging! “Volwassenen lesgeven is leuk, maar vergt andere kwaliteiten van je als docent. Daarmee heb ik in het verleden al de nodige ervaring opgedaan. Dit project in deze vorm opzetten samen met KNS vind ik een leuke nieuwe uitdaging en ben er dan ook zeer enthousiast over!”

Tijdens de lessen is er vooral aandacht voor drummen. Iedere leerling krijgt een trommel en een setje stokken mee naar huis om te kunnen studeren thuis. Maar, er zal ook aandacht zijn voor ander slagwerkinstrumentarium. Slagwerker zijn bij een harmonieorkest houdt namelijk nog veel meer in dan alleen drummen. Voorbeelden van slagwerkinstrumenten bij een harmonieorkest zijn onder andere grote trom, pauken en melodisch slagwerk, maar ook kleine slagwerkinstrumenten zoals triangel, beatring of tamboerijn.

De lessen vinden plaats in ’t Rondeel te Woudrichem. De eerste les start op 28 november. Daarna is er wekelijks een les. De cursus wordt afgesloten op 23 januari.

Wilt u zich aanmelden voor dit bijzondere project? Stuurt u dan een mail.
Voor informatie neemt u contact op met de voorzitter van Kunst Na Strijd: Martine in ’t Veld: 06-27173277.

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem
Organisator: Kunst Na Strijd
Telefoonnummer: 06-27173277
Email:info@kunstnastrijd.nl
Website:www.kunstnastrijd.nl


Deel dit bericht met je vrienden!