Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Gespreksavond PA' Maximaal 15 deelnemers.
01jul

Activiteit in Woudrichem: Gespreksavond PA

Woensdag 1 juli 2020, van 19:45 uur tot 22:15 uur.

GIESSEN - Op 1 juli 2020 van 19.45 tot 22.15 uur organiseert de reflectiegroep van Progressief Altena een gespreksavond over burger- en overheidsparticipatie op Fort Giessen. De avond wordt georganiseerd onder strikte naleving van de Corona maatregelen. Leden en introducees zijn van harte welkom.

Heb je belangstelling? Geef je op via het aanmeldformulier. Kun je niet op 1 juli, maar zou je wel willen deelnemen? Vul dan ook het formulier in. Bij onvoldoende deelname organiseren we in september voor belangstellenden een nieuwe mogelijkheid.

De fractie van Progressief Altena heeft het bestuur gevraagd om een advies te ontwikkelen (visie en actievoorstel) op het onderwerp burger- en overheidsparticipatie. De reden hiervoor is de behoefte van onze fractie aan meer onderscheidend vermogen en zichtbaarheid op dit onderwerp.

Waarom?
In onze visie op politiek is participatie een belangrijke kwaliteit. Als progressieve politieke partij staan we dicht bij onze inwoners en open voor hun ideeën en bijdragen. Zoals bekend zijn er vele vormen van burger- en overheidsparticipatie. Voor ons advies aan de fractie is het noodzakelijk te komen tot een overzicht van de mogelijkheden en tot inzicht in de effectiviteit en waarde.

Participatie is ook in Altena in ontwikkeling. Het is belangrijk dat onze fractie overzicht heeft om volwaardig bij te dragen aan – en mogelijk initiatieven te nemen in – de keuzes die onze gemeente hierin kan maken. Participatie is ook voor de werving van nieuwe leden en volksvertegenwoordigers een belangrijke bron die we moeten benutten. Onze vereniging heeft nieuw bloed nodig.

Om onze fractie van een goed advies te voorzien gaan we met elkaar in gesprek op de volgende vier onderwerpen:

Welke vormen van burger- en overheidsparticipatie passen goed bij de burgers van Altena?
Wat spreekt de progressieve kiezer aan?
Met welke voorstellen kan Progressief Altena zich onderscheiden?
Wat kan er nog voorafgaand aan de volgende verkiezingen, zodat we op dit thema zichtbaar zijn?

Contactinformatie:
Locatie: Giessen
Organisator: Progressief Altena
Website:https://www.progressiefaltena.nl/planning/burger-en-overheidsparticipatie-gespreksavondvoor-leden-en-introducees/


Deel dit bericht met je vrienden!