Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie ' De bieb onder water''
11jan

Activiteit in Woudrichem: Expositie ' De bieb onder water'

Van zaterdag 11 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020, van 09:00 tot 17:00 uur.

WOUDRICHEM - Expositie ' De bieb onder water' van 11 januari 2020 t/m 20 februari 2020 | De Werf, Woudrichem

Kosten: Gratis

In deze gratis tentoonstelling van zeven informatiezuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt en schilderijen (replica’s), wordt het verhaal verteld van de Oude Hollandse Waterlinie.

Water als wapen

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

Deze expositie komt tot stand in samenwerking met Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

De rondreizende expositie is de voorlopig laatste stop in een tour van twee jaar door het liniegebied. Van Prins Willem III en Lodewijk XIV tot Menno van Coehoorn. Allen spelen zij een rol in het verhaal van de expositie over de Oude Hollandse Waterlinie. 

Tevens worden er gedurende de expositie een aantal activiteiten georganiseerd. Zo geeft Kees van Maastrigt op dinsdag 28 januari 2020 van 19:00 uur tot 20:00 uur een lezing over de Oude Hollandse Waterlinie. Deze lezing duurt een uur en neemt u mee naar het jaar 1672. U leert meer over dit 'Rampjaar'. Daarna is er nog tot 20:30 uur de tijd om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en de expositie te bekijken. 

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem
Organisator: Bibliotheek CultuurPuntAltena
Email:Info@bibliotheekaltena.nl
Website:www.bibliotheekaltena.nl


Deel dit bericht met je vrienden!