Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Medicijnresten en microplastics vervuilen oppervlaktewateren' Aandacht voor de kwaliteit van het water.
21nov

Activiteit in Woudrichem: Medicijnresten en microplastics vervuilen oppervlaktewateren

Donderdag 21 november 2019 vanaf 20:00 uur.

ALTENA - GIESSEN - Medicijnresten en microplastics uit onze huishoudens vormen in toenemende mate een probleem in oppervlaktewateren: sloten, kanalen, rivieren. Voorbeeld: Hormonen uit resten van de anticonceptie-pil verstoren de geslachtsontwikkeling van vissen.

Michiel de Raaf komt op donderdag 21 november op Fort Giessen vertellen hoe belangrijk het water voor ons is. De Raaf zit in het bestuur van Waterschap Rivierenland voor de fractie Water Natuurlijk. ‘Bescherming van natuur begint met opvoeding, een mindset, waar ik als waterschapsbestuurder veel aandacht aan wil schenken. Aandacht voor de kwaliteit van het water. Aandacht voor de kwaliteit van de oever en uiterwaarden voor vogels en insecten. Natuur waar mensen van kunnen genieten. Met de juiste technische vereisten om de dijk veilig te houden voor nu en in de toekomst’, zo vat De Raaf zijn motivatie samen.

Microplastics en medicijnresten en afval van drugslaboratoria in het oppervlaktewater zijn maar een paar voorbeelden van problemen waar het Waterschap mee te maken heeft. Deze problemen en hoe het waterschap die gaat aanpakken komen aan de orde in de lezing die zoals altijd gratis toegankelijk is voor alle belangstellenden.

Plaats: Fort Giessen. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Giessen | Fort Giessen
Organisator: Altenatuur
Email:altenatuur@gmail.com
Website:http://www.altenatuur.nl


Deel dit bericht met je vrienden!