Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'De Stuiter speelt De Storm van Shakespeare'
20jun

Activiteit in Woudrichem: De Stuiter speelt De Storm van Shakespeare

Van donderdag 20 juni 2019 tot en met zaterdag 29 juni 2019, van 20:00 tot 22:00 uur.

GIESSEN/RIJSWIJK - De Stuiter speel op locatie De Storm van Shakespeare. Regie Vincent van den Elshout.

Data: 20, 21, 22, 26, 27 of 29 juni 2019
Locatie: in het Almbos in Giessen/Rijswijk. 

Het stuk
Nadat zijn broer Antonio hem als rechtmatige hertog van Milaan heeft afgezet, spendeert Prospero al zijn tijd op het eiland om zijn magische kunsten te vervolmaken. Na twaalf jaar studie is hij klaar om zijn vijanden te verslaan en wanneer het lot hun schip tot nabij de kust van het eiland brengt, ontketent Prospero met zijn magie een storm, waaraan het stuk zijn titel ontleent.
Het hele stuk door heeft Prospero de touwtjes in handen. Hij gedraagt zich als een machtige regisseur die alle gebeurtenissen en alles wat de personages overkomt tot in details regelt. Hij is ook op de hoogte van alle complotten en intriges die de drenkelingen onder elkaar en tegen hem smeden doordat de onzichtbare geest Ariel voor hem spioneert. Op die manier zijn de andere personages, zonder dat ze zich ervan bewust zijn, slechts machteloze marionetten in het spel dat Prospero bedacht heeft.

De Storm (originele titel The Tempest) onderscheidt zich van andere toneelstukken van Shakespeare doordat hij de neoklassieke stijl navolgt en dus deze keer de eenheid van tijd, plaats en actie respecteert. Shakespeares andere stukken spelen zich vaak af op verschillende locaties en de actie bestrijkt soms jaren. In The Tempest komt de vertelde tijd overeen met de echte tijd zoals het publiek die ervaart.

De kaartverkoop zal van begin mei start gaan.

Contactinformatie:
Locatie: Giessen/Rijswijk
Organisator: Theatergroep De Stuiter
Website:https://www.destuiter.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!