Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'J.S. Bach in Martinuskerk'
15jun

Activiteit in Woudrichem: J.S. Bach in Martinuskerk

Zaterdag 15 juni 2019, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

WOUDRICHEM - Virtuoze werken naast intieme motetten, koorwerk en soli ... Dat alles  kunt u zaterdag 15 juni horen in de grote kerk te Woudrichem.

U hoort dan het kwalitatief hoogstaande Cantus Kamerkoor, een koor met veel zuiverheid en uitstraling, en het Orion orkest, onder leiding van Sietse van Wijgerden met een afwisselend cantate-concert. Tevens zingt ook het Neander Jongenskoor nog twee vrolijke aria's van Bach.
Tussendoor hoort u enkele korte prikkelende toelichtingen.

De toegang is €17,50
Tot en met 18 jaar €5,-
Vooraf reserveren kan op: www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com

Het programma start in de verstilling met het gregoriaanse Media Vita. Vanuit de diepte met het aangrijpende werk 'Der Gerechte kömmt um', dit werk is waarschijnlijk door Lotti gecomponeerd, maar door Bach op een nog hoger plan gezet. De cantate BWV 146 'Wir müssen durch viel Trübsal in das Reich Gottes eingehen' is een hoogtepunt in dit concert. Oorspronkelijk was het een vioolconcert, maar het is nu bewerkt door Bach voor orkest en een zeer virtuoze orgelpartij welke gespeeld zal worden door Marcel van der Poel, tezamen met orkest.

In het tweede deel van deze cantate, oorspronkelijk ook voor viool en orkest, heeft Bach bovenop het oorspronkelijke deel nog eens een extra koorpartij gelegd, waardoor het een grotere emotionele lading krijgt. Na deze cantate nog een motet: 'Der Gerechte', van J.C. Bach (een neef van J.S.Bach) die wordt gezien als het meest talentvolle familielid uit de Bachfamilie.

Verder hoort u het grootse werk BWV 236: met onder andere een Kyrie, Gloria en Cum Sancto Spiritu, met name deze laatste twee delen zijn wel 'show-pieces' van Bach!

Het jongenskoor zingt de Bacharia 'Wie freudig ist mein Herz' en 'Mein Gläubiges Herz'. Als nieuwe jongens belangstelling hebben voor het jongenskoor, kom dan zeker luisteren bij dit concert, en kom een keer bij een repetitie langs!
De solisten deze avond zijn: sopraan Jacqueline Meijer, alt Lieke Beirnaert, tenor Paul Kieviet, bariton-bas Sietse van Wijgerden, kistorgel Marcel van der Poel.

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem


Deel dit bericht met je vrienden!