Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Festivalweekend 2019' (Archieffoto Lian Oomen voor Woudrichem.Net)
30mei

Activiteit in Woudrichem: Festivalweekend 2019

Van donderdag 30 mei 2019 tot en met zaterdag 1 juni 2019, vanaf 18:00,.

WOUDRICHEM - Festival Weekend Woudrichem donderdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni 2019.

Levend Museum & Nederlands kampioenschap 'werpzak' werpen

Zoals ieder jaar aan het begin van het museumseizoen is er in en rondom het Visserijmuseum Woudrichem van alles te beleven. Om de oude ambachten, die met het rijke vissersverleden van Woerkum te maken hebben, in ere te houden zijn er veel mensen actief om het publiek te laten zien hoe zeil maken, netten breien, manden maken e.d. in z'n werk ging.

Nederlands Kampioenschap Werpzak werpen

Een aantal jaar geleden kwamen enthousiaste vrijwilligers met het idee een wedstrijd werpzak werpen te houden tijdens het Levend Museum. Sinds vorig jaar is dit evenement uitgegroeid tot het Nederlands kampioenschap. Ook dit jaar organiseert het Visserijmuseum dit sensationele kampioenschap.

Op zaterdagmiddag wordt in vier categorieën om de wisseltrofee gestreden. Schrijf je in en bindt de strijd met elkaar aan! Probeer op een sportieve manier elkaar van de kampioenstitel af te houden! Deze activiteiten vinden plaats rondom het Visserijmuseum.

Jaarmarkt en Rommelmarkt

Tussen de monumentale panden binnen de vesting is het heerlijk slenteren over de jaarmarkt, die ruim 120 kramen en stands telt. Je kunt er prima op zoek naar hippe, nostalgische en retro koopjes. Natuurlijk is het ook lekker om vanaf een terrasje met een hapje en drankje te genieten van de jaarmarkt en de mensen.

Het traditionele karakter van de jaarmarkt wordt afgewisseld met hippe en vintage artikelen, foodtrucks en brocante  waardoor de Woudrichemse jaarmarkt een van de grootste in de regio is. Het aanbod is hierdoor steeds aantrekkelijk.

Kenmerkend voor de Woudrichemse jaarmarkt zijn de historische straten waarin deze zich bevindt. Met de historische gevels op de achtergrond geeft dit een zeer sfeervolle ambiance.

Ook qua muziek worden visserskoren en vernieuwende muziek en straatentertainment afgewisseld zodat u geniet u van de sfeer zoals u gewend bent in combinatie met leuke nieuwe activiteiten.

Naast de jaarmarkt is er in de Molenstraat de kinderrommelmarkt waar de kinderen als echte kooplieden hun spullen voor niet teveel te koop aanbieden..

Een heuse Woudrichemse traditie waarbij de kinderen in alle vroegte, om 06:00 uur, hun kleedjes uitspreiden.

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem
Organisator: Stichting Festival Comité Woudrichem
Email: info@festivalweekendwoudrichem.nl
Website:www.festivalweekendwoudrichem.nl


Deel dit bericht met je vrienden!