Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Extra Altenatafels rond lokale omroepen' Een gelijkwaardige fusie tussen de besturen lijkt er niet (meer) in te zitten.
21mei

Activiteit in Woudrichem: Extra Altenatafels rond lokale omroepen

Dinsdag 21 mei 2019, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

ALMKERK / ALTENA: Dinsdag 21 mei zijn er extra Altenatafels.

Op de agenda staat een hoorzitting over de lokale omroep: in juni brengt de gemeenteraad een advies uit aan het Commissariaat voor de Media over welke lokale omroep het uitzendrecht krijgt voor Altena.

Op 14 mei heeft de raad gesproken over het programma van eisen, waaraan deze lokale omroep moet voldoen. Beide omroepen kregen de gelegenheid in te spreken. RTV Altena deed dat bij monde van haar voorzitter, de vertegenwoordiger van Oké FM maakte van het recht geen gebruik. 'Bewust' zoals men later uitlegde.

Tijdens de hoorzitting op 21 mei krijgen de Aalburgse Omroep Stichting (OKÉ FM/OKÉTV) en Stichting RTV Altena (A-FM/ALTENA TV) de gelegenheid om duidelijk te maken in hoeverre zij aan deze eisen voldoen. Tijdens de Altenatafel van 14 mei werden vanuit de partijen diverse vragen gesteld aan de portefeuillehouder, wethouder Matthijs van Oosten, en aan de omroepen waar de raadsleden ook een antwoord op wensen. Aangedrongen werd de antwoorden, alsook de presentatie, goed voor te bereiden en relevante stukken tijdig ter hand te stellen aan de raad. CU-raadslid Wijnand van der Hoeven twittert: 'Verzoekplaatje aan beide zenders, We can work it out. OKÉ FM en AFM, bereid u goed voor, want het wordt nu spannend.'

De hoorzitting is openbaar en wordt gehouden in de Raadszaal.
Belangstellenden zijn welkom.
Vooraf opgeven is niet nodig.

De gemeenteraad van Altena formuleert 25 juni aanstaande een definitief advies voor de zendmachtiging voor een periode van vijf jaar. 

Lees ook: PBO RTV Altena wil samenwerken. Aalburgse Omroepstichting ook. 

Lees ook: Bestuur Oké FM deelt teleurstelling gemeenteraad over mislukte samenwerking

Contactinformatie:
Locatie: Altena
Organisator: Gemeente Altena
Telefoonnummer: 0183 51 61 00
Email:Info@gemeentealtena.nl
Website:http://www.gemeentealtena.nl


Deel dit bericht met je vrienden!