Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezingen over familiebedrijven' Mengvoederbedrijf O. Bouman B.V. uit Andel bestaat niet meer.
19mrt

Activiteit in Woudrichem: Lezingen over familiebedrijven

Dinsdag 19 maart 2019 vanaf 19:30 uur.

GIESSEN - Lezingen over twee familiebedrijven: mengvoederbedrijf O. Bouman en E. van Wijk Logistics.                  

Op dinsdag 19 maart heeft de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena  twee lezingen op het programma staan over twee familiebedrijven uit de streek. Het ene bedrijf, mengvoederbedrijf O. Bouman B.V. uit Andel bestaat niet meer. Het andere, E. van Wijk Logistics B.V. in Giessen, is nog volop actief.

De bijdragen worden verzorgd door Pieter van Dijk en Michiel van Diggelen. De bijeenkomst is in ’t Dijkhuis aan de Kerkstraat in Giessen en begint om 19.30 uur en sluit aan op de jaarlijkse ledenvergadering.

Iedereen is welkom. De entree voor niet-leden is vier euro.

Mengvoederfabriek O. Bouman B.V. heeft meer dan tachtig jaar het beeld bepaald van  Andel. Veel mensen uit Andel en omgeving hebben er gewerkt. De fabriek aan de Hoge Maasdijk is nog steeds beeldbepalend voor het dorp, maar de aloude en bekende naam O. Bouman is verdwenen en ingeruild voor De Heus Voeders B.V. Door wie is het bedrijf  opgericht en wat weten we van hem? Aan de hand van veel fotomateriaal wordt een beeld geschetst van het familiebedrijf, maar ook van het dorp Andel in de jaren dat het bedrijf het dorp domineerde. Wat zijn trouwens de lijntjes met mengvoederbedrijf Schouten in Giessen?

E. van Wijk Logistics B.V. is sinds 1998 gevestigd op De Rietdijk in Giessen. De wortels van het bedrijf liggen echter in Genderen. Daar was het dat boerenzoon Ewout van Wijk (1922-2012) de grondslag voor het bedrijf lag. Begonnen als boer, ging hij al snel over op een loonbedrijf en later via een foeragehandel op een transportbedrijf. Nu is het een  internationaal transportbedrijf. Over de ontwikkeling van het bedrijf en een stuk familiegeschiedenis, verscheen vorig jaar een kloek boek, Onderweg, met veel illustraties, geschreven door Michiel van Diggelen.

Contactinformatie:
Locatie: Andel
Organisator: Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena
Email:tjavantilborg@hetnet.nl
Website:http://0183 442851


Deel dit bericht met je vrienden!