Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Bierwandeling Vesting Woerkum'
05jan

Activiteit in Woudrichem: Bierwandeling Vesting Woerkum

Iedere eerste zaterdag van de maand, van zaterdag 5 januari 2019 tot en met zaterdag 6 juli 2019, vanaf 13:30,.

WOUDRICHEM - Bierwandeling Vesting Woudrichem

Jacoba van Beieren en ook Hugo de Groot hebben ooit het in Woudrichem gebrouwen bier gedronken. De Spaanse bezetter was er dol op… en vanaf heden kan ook de bierliefhebber het rijke verleden van de Woerkumse vesting letterlijk en figuurlijk komen proeven.

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert het Woerkumer Bier samen met het Stadsgidsengilde een wandeling én bierproeverij in en rond de Vesting van Woudrichem.

Het Woerkumer bier – dat inmiddels 11 jaar geleden geherintroduceerd werd – vormt de spil van de wandeling annex proeverij. Deelnemers krijgen niet alleen veel te horen, zij krijgen ook vier Woerkumer bieren te proeven. Een officiële Bierista zal daarbij tekst en uitleg geven. Bovendien worden de biertjes begeleid met vier passende culinaire hapjes.

Niet alleen de visserij maar juist ook bier blijkt eeuwen lang een belangrijke economische & politieke factor voor de vesting van Woudrichem te zijn geweest. Naast de lokale bevolking waren het vooral de in de omgeving gelegerde soldaten de grootafnemers. Anders dan nu kregen zij geen soldij maar een dagelijks rantsoen bier. Verder weten we bijvoorbeeld dat de stad eeuwenlang bestuurd werd door bierbrouwers die als schout en schepenen zich in zetten voor hun stadje.

Al deze en nog meer historische feiten krijgen de deelnemers te horen van een special hiervoor ontwikkelde wandeling.Voor de BOB van het gezelschap is er naast fris na afloop ook een bierpakket zodat het gezelschap weer veilig thuis kan komen.

De bierwandeling kunt u hier boeken. Deelnemersbijdrage is Eur 27,50
De bierwandeling duurt ongeveer 3,5 uur. De eerst volgende wandeling staat gepland op 2 februari 2019 (aanvang 13.30 uur).
Op 2 maart, 6 April, 4 mei, 1 juni en 3 juli wandelen wij ook weer.

Aanmelden: uitsluitend via de mail of bellen naar 06 53206099

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem
Organisator: Woerkumer bier
Telefoonnummer: 06 53 20 60 99
Email:info@woerkumer.nl
Website:www.woerkumer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!