Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Opening Basisschool Oudendijk'
12okt

Activiteit in Woudrichem: Opening Basisschool Oudendijk

Vrijdag 12 oktober 2018 vanaf 16:30 uur.

OUDENDIJK - Opening gerenoveerde Basisschool Oudendijk

Basisschool Oudendijk opent school na de renovatie. Wethouder Renze Bergsma opent samen met alle kinderen en ouders op vrijdagmiddag 12 oktober om 16.30 uur de vernieuwde school. Het belooft een feestelijke middag te worden met lekkere hapjes en drankjes.

Renoveren was nodig
De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van de renovatie van de 40 jaar oude school in Oudendijk. Op basis van de onderwijsvisie zijn tekeningen gemaakt. Hierbij is ook rekening gehouden met de unieke omgeving en de ligging van de school. De gemeente was vanaf het begin nauw betrokken bij het renovatieplan. De gehele verbouwing heeft plaatsgevonden tijdens de zomervakantie, een hele uitdaging gezien de korte tijd en de verzengende hitte van dit jaar.

Wat is er nieuw?
Bij Basisschool Oudendijk was behoefte aan speciale ruimten voor  techniek-/cultuuronderwijs, ook wilden ze de mogelijkheid om verschillende ruimtes te koppelen en zo een grote ruimte te maken waar met alle kinderen activiteiten kunnen plaatsvinden. De koppeling tussen buiten en binnen is flink verbeterd, zo zijn er nu bijvoorbeeld openslaande deuren in elk lokaal. Er zijn extra ruimtes om in kleine groepjes apart te werken en speciale plekken om te fluisteren of juist helemaal stil te zijn. Ook is er een grote keuken, waar gekookt kan worden met de kinderen. Tot slot is er veel energie gestoken in een nieuwe frisse inrichting, nieuwe vloeren, aankleding en staat de school vol met handige opbergkasten.

Samen staan we sterk
Bij de totstandkoming van de gerenoveerde school zijn naast de aannemer ook veel ouders en andere partijen betrokken geweest. Enorm veel mensen hebben (vrijwillig!) uren gestoken in het renoveren van de school. Van bouwkundige tekeningen (Architect Annemarie, Uitwijk) tot het bedenken van de inrichting (Studio Sybille, Giessen). Ook de Renogroep heeft enorm veel tijd in de school gestopt. Avonden lang stonden bovendien het bestuur, team en ouders de laatste puntjes op de i te zetten. Kortom: een mooi project dat nu een feestelijke opening verdient.

Contactinformatie:
Locatie: Oudendijk
Organisator: BS Oudendijk
Telefoonnummer: 0183 - 303349
Email:info@bsoudendijk.nl
Website:http://www.bsoudendijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!