Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jeugdzeilwedstrijd Afgedamde Maas'
16sep 2018

Activiteit in Woudrichem: Jeugdzeilwedstrijd Afgedamde Maas

Zondag 16 september 2018 vanaf 08:30 uur.

WOUDRICHEM - Jeugdzeilwedstrijd op Afgedamde Maas!

Zondag 16 september organiseert Watersportvereniging Woudrichem samen met WV De Merwede uit Gorinchem wederom de Q-cup.

De Q-cup is een regionale zeilwedstrijd waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wedstrijdzeilen. De Q-cup is een landelijk initiatief van het Watersportverbond. De wedstrijd is geschikt voor kinderen tot 13 jaar die de basisbeginselen van het zeilen onder de knie hebben, en staat open voor iedereen. Behalve zeilkleding en een zwemvest hoeven deelnemers niets mee te nemen; De kinderen kunnen 16 september gebruik maken van de tientallen optimisten die WSV Woudrichem, WV De Merwede en het Watersportverbond beschikbaar stellen.

Programma
De Q-cup speelt zich af in en rond de haven van Watersportvereniging Woudrichem aan de Schapendam. De dag start vanaf 8:30 uur met inschrijving en een uitleg. De regels van de Q-cup zijn eenvoudiger dan de normale zeilwedstrijd regels. Ze worden voorafgaand aan de wedstrijden uitvoerig toegelicht. In de ochtend starten de eerste wedstrijden. Deelnemers varen een aantal korte wedstrijdjes. De prijsuitreiking is gepland rond 16:30 uur. Er zijn bekers voor de drie beste zeilers in twee klassen (beginners en gevorderden).

Inschrijven
Opgeven voor de Q-cup kan via www.qcup.nl > meedoen > direct inschrijven > Brabant > 16 september Woudrichem. Het is raadzaam om daarmee niet te lang te wachten; de lijsten lopen snel vol. Deelname kost 15 euro. Daarvoor ontvangen alle deelnemers ook een speciaal Q-cup Woudrichem T-shirt, een medaille, een lunch en versnaperingen.

16 september belooft een fantastische dag te worden, zowel voor de deelnemers als toeschouwers. Doe dus mee of kom langs!

Contactinformatie:
Locatie: Woudrichem
Organisator: WSV Woudrichem


Deel dit bericht met je vrienden!