Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij agendaitem: 'Weidevogelfestival'
16jun 2018

Activiteit in Woudrichem: Weidevogelfestival

Zaterdag 16 juni 2018 vanaf 10:00 uur.

Giessen - De Weidevogelbescherming Altenatuur in het land van Heusden en Altena bestaat dit jaar twintig jaar. Een mooie reden om hier uitgebreid bij stil te staan tijdens het Weidevogelfestival Altena op het terrein van Fort Giessen op zaterdag 16 juni.

Dat de bescherming van weidevogels zijn plaats in onze streek veroverd  heeft leidt geen twijfel meer. Boeren, loonwerkers en vrijwilligers werken in het voorjaar hand in hand samen om de kuikens van grutto, wulp, tureluur, scholekster en kievit volop overlevingskansen te bieden. We zijn trots op de resultaten die we ieder jaar weer bereiken.

Het belooft een bedrijvige dag te worden waar boeren- en natuurorganisaties zich op de ‘natuurmarkt’ met een kraam aan het publiek en aan elkaar zullen presenteren, waaronder het Brabants Landschap, de ANV Altena Biesbosch, Waterschap Rivierenland, de ZLTO, Grip op Water, de VMB, het Patrijzen Project. Ook De Campus Almkerk is present met informatie over pixellandbouw en schone energie, net zoals de firma Schouten met vlees vervangende producten, de molenaar met meel uit Veen en Wijk en Aalburg en de biologische bakkerij Hardeman uit Wijk en Aalburg.

Contactinformatie:
Locatie: Giessen | Fort Giessen
Organisator: Altenatuur
Website:http://www.altenatuur.nl


Deel dit bericht met je vrienden!